Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα για την Ουκρανική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι μόνο τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ουκρανία από την Ρωσική εισβολή, είναι και οι επιπτώσεις στην Παγκόσμια οικονομία πόσο μάλλον στην Κυπριακή οικονομία.

Άμεση επίπτωση οι περαιτέρω αυξήσεις στα καύσιμα, οι ελλείψεις σε σιτηρά και άλλα υλικά αγαθά. Για να μην διαλυθεί ο τομέας των παραγωγών, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει κι άλλο την φορολογία στα καύσιμα και να επιδοτήσει κτηνοτρόφους και σιτοπαραγωγούς.

Αν δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση με τα καύσιμα, θα συνεχίσουν να κάνουν χρυσές δουλειές τα πρατήρια καυσίμων στα κατεχόμενα, και το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ από την μετάβαση χιλιάδων οδηγών στα κατεχόμενα εδάφη μας. Είναι γι’ αυτό που για ακόμη μία φορά επαναλαμβάνουμε ως Ε.ΛΑ.Μ, την εισήγηση μας για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής μας Σωτήρης Ιωάννου, υπογράμμισε πως: «Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που χρειάζονται ανακούφιση από τις αυξήσεις τιμών, γι’ αυτό και η κυβέρνηση, με προνοητικότητα, πρέπει να παρέμβει με τα όσα η Ουκρανική κρίση επιβαρύνει την Κυπριακή οικονομία και τους πολίτες της».

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)