Η συζήτηση για το μέγα πρόβλημα του Μεταναστευτικού, συνεχίστηκε σήμερα στην ειδική Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό, είναι το μεταναστευτικό.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, σε σύγκριση με το 2021, οι αιτήσεις ασύλου από αφρικανικής καταγωγής πολίτες έχουν τετραπλασιαστεί, γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.

“Παρουσιάσαμε τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει η ραγδαία αυτή αύξηση, που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Κύπρου από την “γκετοποίηση” συγκεκριμένων περιοχών, αλλά την ίδια στιγμή τονίσαμε και τις αδυναμίες που εντοπίσαμε από τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!

Παρόλο που υπάρχουν διάφορες ευρωπαϊκές οδηγίες, εντούτοις αποσπασματικά επιλέγουμε μόνο τις υποχρεώσεις μας ως κράτος, ενώ την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η χώρα μας δεν έχει άλλα περιθώρια, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να αυξάνεται και η Κύπρος να μένει απελπιστικά μόνη.

Μπορεί να έχουν αυξηθεί οι απελάσεις, αλλά ο αριθμός των ατόμων που καταφθάνουν στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερος, άρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ βελτίωση.

Παρόλο που υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες, που αντιλαμβάνονται το μεταναστευτικό πρόβλημα ακολουθώντας διαφορετικά μοντέλα, εντούτοις η Κύπρος εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο σωστός δρόμος είναι η πιστή υπακοή στις ευρωπαϊκές οδηγίες, κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας και τους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.