Επισκέφθηκε σήμερα την Βουλή των Αντιπροσώπων και την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου “Sir Lindsay Hoyle”.

Από την δική μας πλευρά, ως Ε.ΛΑ.Μ, θέσαμε το θέμα των Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και την παραμονή τους στο νησί μας, ειδικότερα μετά την απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων του 2018, που τις χαρακτηρίζει ως αποικιακό κατάλοιπο, άρα παράνομες.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που ετέθη από τον Πρόεδρο της Παράταξης μας Χρίστο Χρίστου, ήταν το Κυπριακό και την διαχρονική στάση της Βρετανίας μέχρι σήμερα, καθώς δεν έχει θέσει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της.

Τρίτο μεγάλο θέμα, που καταδείξαμε, ήταν οι αποζημιώσεις προς τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ και η αναγνώριση των φρικτών βασανιστηρίων που είχαν υποστεί κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ, κάλεσε με έμφαση τον βρετανό αξιωματούχο, αν όντως είναι ειλικρινείς οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών, τότε να επισκεφθεί, σε ένδειξη καλής θέλησης, τα Φυλακισμένα Μνήματα και να καταθέσει στεφάνι εις μνήμη των Ηρώων και Παλληκαριών της ΕΟΚΑ.