Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με αποτροπιασμό την βεβήλωση του μνημείου του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή στην Λεμεσό, από θρασύδειλους νυκτοβάτες που έριξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές στον χώρο.

Ενώ τέτοιες μισαλλόδοξες πράξεις θα έπρεπε να τύχουν καθολικής καταδίκης, γιατί ασελγούν με τον πιο χυδαίο τρόπο στην μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και την ιστορία της Κύπρου, εν τούτοις κάποιοι, δυστυχώς, αποφεύγουν να τοποθετηθούν, γεγονός που μας οδηγεί μόνο σε ένα συμπέρασμα, ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι ίσως επιδιώκουν να υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στον λαό.

Κλείνοντας, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να καταγγείλουν και να δακτυλοδείξουν τους ηθικούς αυτουργούς της συγκεκριμένης ενέργειας, που υποθάλπει και τροφοδοτεί τον τυφλό φανατισμό.

Σε μια πατρίδα που είναι ημικατεχόμενη, αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα απέναντι στον Τούρκο εισβολέα και όχι διχόνοια, ως εκ τούτου είναι σημαντικό να μπουν στο περιθώριο οι ηθικοί αυτουργοί, για να περιοριστούν τέτοια θλιβερά φαινόμενα που δεν τιμούν κανένα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)