Έχουμε επιβεβαιωθεί ως Κίνημα, για ακόμα μια φορά, αφού η αποδοχή της πρώτης πενταμερούς στην Ελβετία, με την συμπαράσταση των υπολοίπων κομμάτων, μονιμοποίησε και νομιμοποίησε τις διαχρονικές τουρκικές επιδιώξεις για πενταμερή διάσκεψη, η οποία αναβαθμίζει το κατοχικό έκτρωμα και υποβαθμίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ηγέτη κοινότητας, δίδοντας ταυτόχρονα συγχωροχάρτι στην Τουρκία, αφού το Κυπριακό πρόβλημα μετατρέπεται σε δικοινοτική διαφορά.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την έντονη διαφωνία του, σε σχέση με την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποδεχθεί την εισήγηση του ηγέτη της κατοχή για πενταμερή διάσκεψη.

Άπαντες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το Κυπριακό δεν είναι εσωτερική διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Επιπλέον, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει Πρόεδρο και όχι “κοινοτάρχη”.

Πάγια θέση του Κινήματός μας είναι η πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, στην παρουσία της Τουρκίας και όχι του ψευδοκράτους.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)