Βλάβη στην εναέρια γραμμή μεταφοράς Βασιλικού Τσερίου της ΑΗΚ προκάλεσε την διακοπή λειτουργίας μονάδας του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού την Τρίτη το μεσημέρι, αναγκάζοντας, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να εξασφαλιστούν αμέσως από τα κατεχόμενα 15 μεγκαβάτ, δίνοντας ανάσα μέχρι να αποκατασταθεί η παραγωγή.

Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην Κύπρο υπάρχει παράνομη κατοχή των εδαφών μας εδώ και 42 χρόνια και στο βορρά υπάρχει ένα διεθνώς μη αναγνωρισμένο και παράνομο μόρφωμα.

Διερωτόμαστε από ποιους λαμβάνουμε ρεύμα και ποιους θα πληρώσουμε για την παροχή; Μήπως κάποιοι έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος; Γνωρίζει η κυβέρνηση για τις ενέργειες αυτές, ή μήπως έγιναν με την ανοχή της κυβέρνησης;

Που αποσκοπούν τέτοιες ενέργειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους και πως θα μπορούμε μελλοντικά να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, αποτρέποντας διεθνείς παράγοντες να μεταβούν ή να συνομιλούν ή ακόμα και να εμπορεύονται με τα κατεχόμενα, λέγοντας τους ότι είναι παράνομα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει τέτοιου είδους συνεργασίες και θέτει ενώπιον των ευθυνών του κάθε αρμόδια αρχή, το Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Πραγματικά ντροπή κύριοι…