Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, αναφορικά με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του καταδίκασε τον βομβαρδισμό στην Συρία, ενώ την ίδια στιγμή, καυτηρίασε την απαράδεκτη στάση του ΥΠΕΞ με τις προτάσεις για τα ΜΟΕ. Επιπλέον, καταδίκασε την στάση του κ. Κασουλίδη και απέναντι στον δημοσιογράφο του Σίγμα.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ακρίβεια, αναλύοντας τις αιτίες που μας οδήγησαν στις σημερινές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό.

Ο συναγωνιστής ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες ΚΛΕΒΟΥΝ τον λαό, τεκμηριώνοντας το με παραδείγματα. Παραδείγματα έφερε και από την αισχροκέρδεια, όπου υπεραγορές κρύβουν προϊόντα στις αποθήκες τους για να έρθουν μετά να τα πουλήσουν σε πιο υψηλή τιμή.

Συνεχίζοντας, ο Γεάδης, είπε ότι τον λαό δεν τον ενδιαφέρουν οι αναλύσεις, αλλά οι λύσεις στα προβλήματα του και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εκ μέρους των Βρυξελλών, με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει και η ίδια η Κυβέρνηση να παρέμβει καταλυτικά για να συγκρατήσει τις τιμές, θα πρέπει να συνεχιστούν τα αναπτυξιακά έργα, αλλά να θεσπιστεί επιτέλους ο κατώτερος μισθός, αυξάνοντας σταδιακά την κλίμακα.

Κλείνοντας τόνισε ότι για να προστατευτούμε από τις κρίσεις πρέπει μια οικονομία να έχει στιβαρή ραχοκοκαλιά, που θα στηριχθεί στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, με στόχο να έχει αυτάρκεια στα βασικά αγαθά. Πρέπει όμως να σταματήσει και τα περιττά έξοδα με επιδόματα εκατομμυρίων σε λαθρομετανάστες, απαντώντας στην ανάλυση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, κ. Κάρουλλα, που εκθείαζε το οικονομικό θαύμα της Κυβέρνησης.