Άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα της πολιτικής που θα ακολουθήσουν τα Εθνικιστικά και Πατριωτικά Κινήματα της Ευρώπης στο ερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, η Αυστριακή Κυβέρνηση του Κόμματος Ελευθερίας απέλασε πρόσφατα 18.500 άτομα τουρκικής καταγωγής που κρίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην χώρα τους.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι προέβη σε διπλό χτύπημα εναντίον της Τουρκίας. Αφού κατατέθηκε πρόταση στο ιταλικό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915-16 ως γενοκτονίας, μια ορολογία που απορρίπτεται με σφοδρότητα από την Τουρκία.

Επίσης, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε χαρακτηριστικα: “οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σταματήσουν να χαρίζουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα. Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν θα γίνει ποτέ”.

Είναι ξεκάθαρο πως στην Ευρώπη πνέει ο άνεμος των Εθνών και των Λαών, τα Εθνικιστικά και Πατριωτικά Κινήματα είτε κυβερνούν, είτε πολύ σύντομα πρόκειται να κυβερνήσουν. Στο μεγάλο αυτό αντιτουρκικό τόξο, στο μεγάλο αυτό συνασπισμό, η Κύπρος έχει θέση και αυτή θα είναι με το Εθνικό Λαϊκό Μετωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).