Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, έκανε δηλώσεις με το πέρας της χθεσινής (8/4) σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και τις μειώσεις των συντάξεων του δημοσίου τομέα, αλλά και για την ενημέρωση που έτυχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την συνάντηση που είχε με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Λουτ.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Χρίστου:

Είχαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα μέτρα τα οποία σκέφτεται να λάβει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και κατά τη δική μας άποψη, το ζήτημα ξεκινάει από το 2012 και τους λάθος χειρισμούς που έχουνε γίνει μέχρι σήμερα, όπου βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της κατάστασης.

Το μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι ότι, από τη δική μας πλευρά, η κοινωνία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το δημόσιο τομέα. Όλοι οι πολίτες του κράτους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές λιτότητας. Αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν και όχι να γίνεται μία διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Όσο αφορά το κυπριακό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με την κυρία Λουτ. Απ’ ότι φαίνεται η τουρκική πλευρά εμμένει για πολιτική ισότητα. Κάτι τέτοιο για μας θεωρείται κατάργηση της δημοκρατίας και κατάργηση του κράτους. Δεν νοείται μία μειονότητα να έχει πολιτική ισότητα με την πλειοψηφία ενός τόπου.