Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τα προβλήματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα.

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά θέματα που βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια κατά την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Όπως ανέφερε, υπάρχουν προβλήματα στη στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων όσον αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα κτιριακών υποδομών όπως στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ειδικότερα στη Κλινική Μονάδα Νεογνών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επεσήμανε πως η πανδημία του Κορωνοϊού ανέδειξε σε παγκόσμια κλίμακα πως όσες χώρες δεν έχουν κρατικό σύστημα υγείας, δεν κατάφεραν σε καμία των περιπτώσεων να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κατάσταση.

Η αντιπαράθεση που συντελείται το τελευταίο διάστημα στον τομέα της Υγείας, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είναι εις βάρος του ίδιου του πολίτη και θα πρέπει να σταματήσει πάση θυσία μέσα από διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είτε με άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χρίστου ήταν κατηγορηματικός σε ότι έχει να κάνει με ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας, τονίζοντας πως αν όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα έχουν απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, το ΕΛΑΜ θα σταθεί εμπόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δούμε τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταλήγουν σε ιδιωτικά χέρια.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι αρκετά από όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  στα πλαίσια της 75 συνόδου του ΟΗΕ ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, όμως το κάλεσμα προς τον κ. Ερντογάν για διάλογο, υπό τις σημερινές προϋποθέσεις, δεν αναμένεται να οδηγήσει πουθενά.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις χώρες εντός της ΕΕ, όπως τη Γαλλία, που στηρίζουν τις θέσεις της Κύπρου, ούτως ώστε να διεκδικήσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, με πιο σημαντικές το εμπάργκο όπλων και την διακοπή οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότησης.

Ο κ. Χρίστου, σε ότι έχει να κάνει με τον ρόλο της Γερμανίας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να θέσει την Γερμανία ενώπιων των ευθυνών της, καθώς προμηθεύει πολεμικό υλικό και άρματα μάχης την Τουρκία, τα οποία καταλήγουν στις κατοχικές δυνάμεις, την ίδια στιγμή που η κ. Μέρκελ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για «διάλογο» με τον Ερντογάν, γεγονός που κατήγγειλε το ΕΛΑΜ με επιστολή προς την Γερμανική Πρεσβεία την περασμένη βδομάδα.