Στο βίντεο ολόκληρη η ομιλία, πιο κάτω απόσπασμα της ομιλίας στην Αντικατοχική εκδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής του ’74:

“Η Τουρκία ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστος Χρίστου εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον Εθνικό διχασμό στην Κύπρο.

Τα ίδια λόγια και τα ίδια συνθήματα ακούμε από την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία για 47 χρόνια. Καμία Κυβέρνηση δεν τιμώρησε τους ενόχους. Υποβαθμίστηκε το Κυπριακό και από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, το μετέτρεψαν σε δικοινοτική διαφορά.

Το «ήταν όλα προδομένα» δεν είναι δικαιολογία. Τιμούμε ΟΣΟΥΣ πολέμησαν και αγωνίστηκαν.

Όχι μόνο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αλλά και άλλοι αξιωματούχοι της κατοχικής Τουρκίας, με δηλώσεις τους καταδεικνύουν πως επιθυμούν λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Η επεκτατική τους πολιτική άλλωστε επεκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Η Τουρκία δεν έχει ιστορία. Έχει ποινικό μητρώο! Εχθρός μας, εχθρός της Κύπρου είναι η Τουρκία η οποία ούτε μορφή αλλάζει ούτε φιλοσοφία.

Η νίκη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και η άνοδος του σε τέταρτη πολιτική δύναμη, είναι ΕΘΝΙΚΗ νίκη! Μόνη δίκαιη λύση αυτή του ενιαίου κράτους.

Εμείς επενδύουμε στην νεολαία. Είναι η ίδια νεολαία που αγωνίστηκε και το ’55 – ’59. Εμείς δεν απαξιώνουμε την νεολαία όπως πράττουν άλλες ηγεσίες κομμάτων που την εκμεταλλεύονται για ψηφοθηρικούς και μόνο σκοπούς.

Κόμματα και πολιτικοί έκτισαν καριέρες πάνω στο Κυπριακό. Καλλιέργησαν και καλλιεργούν την διχόνοια ανάμεσα στον λαό χωρίς να προτάσσουν την ομοψυχία.

Η αποστολή του Ε.ΛΑ.Μ. είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να αφυπνίσουμε μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας.

Όσοι δεν βλέπουν τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, να γυρίσουν να τον κοιτάξουν!”