Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Κάπιταλ, όπου τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνάντηση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, όπου υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να θέσει τις νέες αξιώσεις της, οπότε εγκυμονούν πολλές παγίδες.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, ότι δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενόσω συνεχίζεται η τουρκική επεκτατικότητα, αθέτησε άλλη μια δέσμευση, υποκύπτοντας σε άλλη μια τουρκική αξίωση. Η επιστροφή στις συνομιλίες, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, στη εσφαλμένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, κατ’ επέκταση συνεπάγεται ότι η κυβέρνηση συζητά την πλήρη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Εν συνεχεία, ο κ. Χρίστου επανέλαβε την ξεκάθαρη διαφωνία του Κινήματος με κάθε λύση στη βάση της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η εφαρμογή της είναι ανεφάρμοστη και ουτοπική. Παράλληλα όμως, εξήγησε τη πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για λύση Ενιαίου Κράτους, που αποτελεί την μοναδική δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση. Επίσης, τόνισε ότι αποτελεί ανάγκη να επανατοποθετηθεί το κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις, που είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, όχι μια δικοινοτική διαφορά.