Η δημοσιοποίηση της συνάντησης Σασόλι – Τσαβούσογλου από εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, οδήγησε την ΕΔΕΚ να αντιδράσει τυπικά στις ενέργειες της Σοσιαλιστικής ομάδας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τα κράτη – μέλη της ΕΕ για αναστολή των πολιτικών επαφών με Τούρκους αξιωματούχους, εντούτοις ο σοσιαλιστής Σασόλι συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας παραβιάζοντας την προς όφελος της Τουρκίας.

Μετά από μία εβδομάδα που το ζήτημα έμεινε στο σκοτάδι, και αφού το ΕΛΑΜ αποκάλυψε το σκοτεινό ρόλο των Σοσιαλιστών για το ζήτημα της Κύπρου η ΕΔΕΚ οδηγήθηκε στο να αποστείλει απλά μία επιστολή “διαμαρτυρίας”, χωρίς να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια.

Να θυμίσουμε πως η Σοσιαλιστική ομάδα, για την οποία η ΕΔΕΚ επέμενε προεκλογικά πως πρέπει να συμμετέχει η Κύπρος, πριν από λίγες εβδομάδες προσπάθησε να ανακινήσει το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα Κατεχόμενα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Σοσιαλιστική Ομάδα μέχρι σήμερα έχει δώσει τα μεγαλύτερα δώρα στην Τουρκία και κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στην Κύπρο. Φαίνεται όμως, πως τα λεφτά είναι πολλά και η ΕΔΕΚ δεν το κουνάει από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)