Σε όλα τα «καυτά θέματα» της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Χρίστος Χρίστου στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, “Πρωτοσέλιδο”.

Θέμα πολιτικής βούλησης δήλωσε ότι θεωρεί την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στον τόπο μας. Η διαφάνεια, η θεσμοθέτηση και η επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας σε όσους εμπλέκονται, είπε, θα επιλύσει το πρόβλημα. Το «Πόθεν έσχες», πρόσθεσε δεν ελέγχεται και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εισηγήθηκε τον διορισμό τριμελούς επιτροπής ειδικών και ανεξάρτητων ελεγκτών που θα μελετούν όλες τις περιπτώσεις.

Ερωτηθείς για τους πίνακες του «ζωγράφου» Γιώργου Γαβριήλ, επανέλαβε πως αυτός πρέπει να διωχθεί γιατί «τα έργα του» προκαλούν τα ιερά και τα ήθη του λαού μας και των Ελλήνων. Παραδειγματική τιμωρία του, θα αποτρέψει, εκτίμησε, παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Τέτοιου είδους «πίνακες» δεν είναι Τέχνη και δυστυχώς ο Γιώργος Γαβριήλ έχει πολιτικές πλάτες. Κακώς ανεστάλη η δίωξη του.

Κληθείς να σχολιάσει τα λεκτικά επεισόδια στην Βουλή των Αντιπροσώπων με τον βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, διατύπωσε την ξεκάθαρη άποψη πως ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός και να κινείται στα πλαίσια του κοινοβουλίου. Τάχθηκε με έμφαση υπέρ των δικαίων και δικαιωμάτων των κατοίκων του Κάτω Πύργου, τους οποίους, επανέλαβε, το Ε.ΛΑ.Μ στήριξε και στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά.

«Χαιρετίζουμε πανηγυρικά» ήταν η έκφραση του για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και στάθηκε στην αναγκαιότητα επανενεργοποίησης του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου, της αγοράς νέων οπλικών συστημάτων από την Εθνική Φρουρά αλλά και στην αξιοποίηση σε διεθνές επίπεδο, των χωρών με τις οποίες η κατοχική Τουρκία έχει «χαλάσει» με ενέργειες της, τις σχέσεις της. Η παρουσία μου στην Επιτροπή Άμυνας, όπως και άλλων βουλευτών, αυτό αποσκοπεί κυρίως, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς και στην αξιοποίηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από διάφορες αγορές.

Αναφερόμενος στο ΓΕ.Σ.Υ, ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης του θεσμού αλλά κυρίως στην ανάγκη επάνδρωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Πρέπει να επιλύσουμε τα προβλήματα είπε, όχι να σταματήσουμε το ΓΕ.Σ.Υ. Ιατροί, νοσηλευτές, υποδομές επιτέλους να ενισχυθούν και να δοθεί παράλληλα, επιπλέον σημασία σε εξειδικευμένα νοσηλευτήρια, όπως είναι το Μακάρειο, για την Μάνα και τα νεογνά, στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, και σε ομάδες συνανθρώπων μας που «ξεχάστηκαν» από το ΓΕ.Σ.Υ, όπως είναι οι νεφροπαθείς, οι καρδιοπαθείς, οι καρκινοπαθείς κ.α.