Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα για διάφορα θέματα της επικαιρότητας αλλά και για την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Είμαστε δίπλα στους κατοίκους του Ακάμα, πρέπει να αποζημιωθούν και να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες όλων όσων επηρεάζονται από το λεγόμενο σχέδιο για την περιοχή. Υπάρχει κατάφορη αδικία.

-Με το θέμα της αύξησης στην τιμή των καυσίμων επικρατεί μια κοροϊδία. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να επιβάλει όριο – πλαφόν, παρατηρείται αισχροκέρδεια. Το πρόβλημα διογκώνεται από το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει την δυνατότητα φύλαξης καυσίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο οι τιμές θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες.

-Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή, ανέφερε ότι μεταξύ πολλών άλλων που εισηγηθήκαμε ως ΕΛΑΜ, είναι και η έκδοση διαβατηρίων σε μετανάστες, γιατί αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα απαλλαγής πολύ μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και αυτό θα τους εξωθήσει να εγκαταλείψουν την Κύπρο άμεσα. Έχει γίνει μελέτη γι’ αυτό, μπορεί να λειτουργήσει. Στην κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος σήμερα με το Μεταναστευτικό, δεν βρίσκεται καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα επιδόματα σε αιτητές πολιτικού ασύλου.

-Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία της δεύτερης Κυριακής των εκλογών ως ΕΛΑΜ στις προεδρικές. Μας ενδιαφέρει η πρώτη Κυριακή και ο πρώτος γύρος. Είμαστε η μόνη πραγματική αντιπολίτευση. Ουδέποτε πολεμήθηκε άλλο κόμμα όπως πολεμήθηκε το ΕΛΑΜ, γιατί απλά εκφράζουμε τον λαό και ταράξαμε τα νερά του παλαιοκομματισμού στην Κύπρο.

-Καμία συζήτηση δεν έγινε με τους τρεις υποψηφίους της Κυβέρνησης (Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη, Μαυρογιάννη), έχουμε άλλωστε την δική μας υποψηφιότητα. Δεν υπήρξαμε ποτέ δεκανίκι του ΔΗΣΥ ή της κυβέρνησης. Αυτός ο μύθος πρέπει να σταματήσει και προέρχεται από το ΑΚΕΛ.

-Το ΑΚΕΛ δεν κατάφερε ποτέ να λειτουργήσει ως πραγματική αντιπολίτευση, απέτυχε να το πράξει. Δεν κατάφερε ακόμη, ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους της αριστεράς, να βρει υποψήφιο για τις προεδρικές, καταλήγοντας σε δεξιό υποψήφιο και μάλιστα μέλος της παρούσας κυβέρνησης.

-Εμείς το πολιτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε και που πρεσβεύουμε θα το παρουσιάσουμε στον λαό, ποτέ δεν κάναμε ή κάνουμε πολιτική για τα μάτια του κόσμου, απάντησε σε ερώτηση άλλου τηλεθεατή.

-Δεν υπάρχει πιο αντιδημοκρατικό από το να λες (όσοι το είπαν), ότι συζητούμε με όλους πλην του ΕΛΑΜ, εμείς δεν «κλαιγόμαστε» γι’ αυτό, σε μας οι πόρτες είναι ανοικτές σε όλους. Δίνουμε τον δικό μας αγώνα, έχουμε τις δικές μας προτάσεις.

-Ταπεινά λέω πως αν ο λαός θελήσει να επέλθει πραγματική αλλαγή στον τόπο μας μακριά από τις «επιλογές» του παλαιοκομματισμού, τότε γιατί όχι, η δική μας υποψηφιότητα μπορεί να είναι στον 2ο γύρο των εκλογών.

-Δεν είναι μόνο το χαλούμι, γενικά ο τομέας της γεωργοκτηνοτροφίας πρέπει να στηριχθεί άμεσα, οι επαγγελματίες του κλάδου υποφέρουν και έχουν τεράστια οικονομικά και άλλα προβλήματα, διαφορετικά θα καταρρεύσει!

Όλες οι δηλώσεις Χρίστου Χρίστου στο βίντεο της ανάρτησης