Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου.

Πρώτα απ’ όλα ο Πρόεδρος μας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Θάσου Σοφοκλέους ο οποίος απεβίωσε και ο οποίους διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών.

Μιλώντας για το Μεταναστευτικό, μεταξύ άλλων, ο Χρίστος Χρίστου υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής ΔΕΝ δόθηκαν παραδείγματα ότι οι κυβερνώντες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το Μεταναστευτικό πρόβλημα στον τόπο μας. Προεκλογικά, είπε, όλοι οι υποψήφιοι, δανείζονταν προτάσεις του ΕΛΑΜ, θεωρώντας τις ως λύση στο πρόβλημα. Μετεκλογικά τα ξέχασαν όλα.

Αν υιοθετηθούν οι προτάσεις που καταθέσαμε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην βουλή, το πρόβλημα θα επιλυθεί, δήλωσε, παραπέμποντας στην πρόσφατη πρόταση νόμου του ΕΛΑΜ που υπερψηφίστηκε από την βουλή κατά πλειοψηφία για τους ασυνόδευτους δήθεν ανήλικους.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απαρίθμησε για μία ακόμη φορά μέτρα και εισηγήσεις της Παράταξης μας για το Μεταναστευτικό.

Κληθείς να σχολιάσει τις μαύρες επετείους τον Ιούλιο του 1974, ο Χρίστος Χρίστου ήταν ξεκάθαρος: ειδικά κάθε 15η του Ιούλη αλλά και ολόχρονα, είπε, κάποιοι εκμεταλλεύονται τα γεγονότα για πολιτικές και μόνον σκοπιμότητες. Γιατί δεν διώχθηκαν από το 1974 μέχρι σήμερα όσοι κατηγορούνται από κόμματα τα οποία μάλιστα κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν; διερωτήθηκε με νόημα. Επιβάλλεται, τόνισε, να συνεχίσουμε ενωμένοι, κόμματα και λαός τον αγώνα μας σε μια ημικατεχόμενη Πατρίδα.

Όλες οι δηλώσεις του Προέδρου μας Χρίστου Χρίστου στο βίντεο της ανάρτησης