Η 15η Νοεμβρίου αποτελεί μια θλιβερή επέτειο για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Μια μέρα ντροπής και αίσχους. Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) όμως είναι μέρα μνήμης, Αγώνα και Αντίστασης!

Ο τότε εγκάθετος της Τουρκίας στο νησί μας, κατοχικός ηγέτης και αρχιδολοφόνος Ραούφ Ντενκτάς, ανακήρυξε τα κατεχόμενα μας εδάφη ως «ανεξάρτητο κράτος». Πραγματοποίησε με την ενέργεια αυτή, έναν από τους πολλούς σχεδιασμούς που ήθελε η ‘Άγκυρα να κατορθώσει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της Κύπρου και σιγά σιγά μέσω των μεθοδεύσεων τους, να επιτευχθεί ο κυρίαρχος στόχος τους, δηλαδή η δημιουργία νέων τετελεσμένων και εδραίωση του κατοχικού καθεστώτος. Επόμενο μέρος του σχεδίου της Άγκυρας, η τουρκοποίηση της Κύπρου. Και κάποιοι στην Κύπρο υπνοβατούν…

Η εισβολή των κατακτητών τον Ιούλιο του 1974, που πατώντας τα Ελληνικά χώματα του Νησιού μας, λεηλάτησαν, βίασαν, σκότωσαν, βασάνισαν και εκδίωξαν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες από τα σπίτια τους, ήταν η αρχή και η βάση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στις 14 Νοεμβρίου του 1983, ο Ντενκτάς ενίσχυσε τα φυλάκια της «Πράσινης Γραμμής» και απέκοψε κάθε επικοινωνία με τα κατεχόμενα. Καλεί τους «βουλευτές» του σε δείπνο και τους ανακοινώνει την πρόθεσή του να ανακηρύξει τα κατεχόμενα σε κράτος.

Το ψευδοκράτος αναγνώρισε μόνο η Τουρκία και το Πακιστάν, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια του Ντενκτάς, επιβάλλοντας πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο.

39 χρόνια μετά, καταδικάζοντας την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, καταδικάζουμε και την εισβολή, την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ελληνικών περιουσιών των προσφύγων, την διαιώνιση του δράματος των αγνοουμένων, την κατοχή και όλα τα δεινά που επέφεραν οι τούρκοι στην πατρίδα μας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) ως η μόνη γνήσια Πατριωτική Παράταξη δίνει ξανά το μήνυμα:

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ Δ.Δ.Ο!