Πανευτυχείς θριαμβολογούν οι πολιτικοί μας και λοιποί αξιωματούχοι για την επιτυχία του Μουσταφά Ακιντζί, στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων, τον οποίο κάποιοι σπεύδουν να ηρωοποιήσουν όπως έγινε πριν κάποια χρόνια με τον βασανιστή Ταλάτ. “Εκλογές” τις οποίες με την στάση τους όλοι νομιμοποίησαν, με την έντονη προβολή και σημασία που τους έδωσαν.

Δυστυχώς, τα όσα βλέπουμε είναι αποτέλεσμα της πικρής πραγματικότητας και έλλειψης ρεαλισμού, αφού επιβεβαιώνεται ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ζουν πραγματικά σε παραμυθένιους κόσμους, μη αντιλαμβανόμενοι την πικρή πραγματικότητα.

Ο Ακιντζί, όπως και ο κάθε Ακιντζί, θα είναι πάντα δέσμιοι στις πολιτικές βλέψεις και στρατηγικές της Τουρκίας, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος μόλις λίγες μέρες πριν την εκλογή του λέγοντας «Δεν μπορώ να είμαι συγκρουσιακός με την Τουρκία».

Και ως προς τι όλες αυτές οι χαρές και τα πανηγύρια; Επειδή ο Ακιντζί είναι υπέρ της λύσης Ομοσπονδίας, η οποία αποτελούσε και επίσημη θέση της Τουρκίας; Μία θέση την οποία ο κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε πανηγυρικά το 2004; Που είναι ο σεβασμός προς τον ίδιο μας τον λαό αλλά και τα ιστορικά μας δίκαια, τα οποία έπρεπε να διεκδικούμε και όχι να παραμερίζουμε, με διάφορους συμβιβασμούς.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστό στον αντικατοχικό αγώνα, ως η μόνη αντιομοσπονδιακή δύναμη, απαιτεί να αλλαχθεί άμεσα γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό αφού το πρόβλημα δεν είναι δικοινοτικό, αλλά εισβολής και κατοχής. Ως εκ τούτου απορρίπτουμε κάθε λύση ομοσπονδίας.

Καλούμε τον λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της υποταγής και να κρατήσει ακμαίο το Εθνικό φρόνημα και ψηλά την σημαία της αντίστασης.

Αν κάποιοι με την εκλογή Ακιντζί νομίζουν ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα υποχθόνια σχέδια τους, να ξέρουν θα μας βρουν απέναντι τους. Κανένας συμβιβασμός δεν θα γίνει ανεκτός για την γη των προγόνων μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)