Η πίεση που άσκησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εντός του κοινοβουλίου έφερε τα πολυπόθητα αποτελέσματα, αφού η Κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο κατώτατο μισθός για όλους τους εργαζομένους.

Επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η πίεση που εξασκεί το εθνικιστικό Κίνημα με προτάσεις και τοποθετήσεις στη Βουλή. Η υπουργός Εργασίας, στην κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών και Εργασίας με θέμα την συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου της για το 2017, δήλωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα καταθέσει στην Βουλή νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει τον κατώτατο μισθό.
Ένα από τα πρώτα ζητήματα που προώθησε το ΕΛΑΜ με την είσοδό του στη Βουλή ήταν η πρόταση νόμου για την διασφάλιση του κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα στην Κύπρο.
Μέχρι σήμερα το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό καλύπτει έναν μικρό αριθμό επαγγελμάτων αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΕΛΑΜ πριν 2 περίπου μήνες επέβαλλε στην Κυβέρνηση την υποχρέωση να εκδώσει νέο διάταγμα που θα προνοεί την ύπαρξη κατώτατου μισθού για όλες τις επαγγελματικές ομάδες στην Κύπρο.
Η ύπαρξη και η δράση του ΕΛΑΜ στην κυπριακή Βουλή αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι παραπάνω από αναγκαία αφού φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα και προωθεί θέματα που υπό άλλες περιστάσεις θα καταχωνιάζονταν σε υπουργικά συρτάρια.
Ένα από αυτά είναι και η διασφάλιση κατώτατου μισθού για όλους τους συμπολίτες μας, θέμα που για το ΕΛΑΜ είναι θεμελιώδες, ως κατεξοχήν ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αναμένουμε από την υπουργό να τηρήσει τον λόγο της και να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν το σχετικό νομοσχέδιο, αλλιώς θα πρέπει η Βουλή να προχωρήσει στην ψήφιση της πρότασης νόμου του ΕΛΑΜ ως έχει.