Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου με αφορμή την επέτειο του ιστορικού ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.

Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν τα εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κατά της Ελλάδας, από Βουλγάρους, Ιταλούς, Γερμανούς, καθώς και ο σκοτεινός ρόλος των Βρετανών.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Καρδιολόγος Δρ Θεόδουλος Πουλλής. Κεντρικός παρουσιαστής ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, ενώ την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος και βουλευτής του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Europa στην Λευκωσία την οποία και παρακολούθησαν πέραν των 150 ατόμων, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της εποχής με τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων, τεκμηριωμένα στοιχεία για βιασμούς, αλλά και τις αποτρόπαιες δολοφονίες Ελλήνων αμάχων συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών σε περιοχές όπως το Δοξάτο από Βουλγάρους, στην Λάρισα από Ιταλούς και στα Καλάβρυτα και Δίστομο από Γερμανούς. Παράλληλα, δόθηκαν στοιχεία που απέδειξαν την σκοτεινή στάση των Βρετανών κατά του Ελληνισμού στην περιόδο εκείνη.

Τέλος, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της όλη εκδήλωσης αποφασίστηκε ότι εντός των ημερών θα διευθετηθεί η πραγματοποίησή της και σε άλλες Επαρχίες αρχής γενομένης από την Πάφο.