Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση γύρω από το Μεταναστευτικό γενικότερα και τα τελευταία επεισόδια με λαθρομετανάστες.

Απαντώντας σε καταιγιστικές ερωτήσεις, ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Αν η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ θέλει να συμπεριφέρεται και να πράττει σαν το ΑΚΕΛ αυτό δεν μας αφορά.

Δεν θα σταματήσουμε να μιλούμε και να λέμε την αλήθεια. Το ΕΛΑΜ κατηγορείται από πολιτικούς αντιπάλους επειδή λέει την αλήθεια.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Ήμασταν σε πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους κατοίκους, και στην Χλώρακα και σε ολόκληρη την Κύπρο, σε περιοχές οι οποίες έχουν γκετοποιηθεί από λαθρομετανάστες. Στην τελευταία μας εκδήλωση στην Λάρνακα είχαμε πάρα πολλά άτομα (1500) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ή επεισόδιο, δεν «έσκασε μύτη». Είμαστε εναντίον της παράνομης μετανάστευσης και του ρατσισμού εναντίον των συμπατριωτών μας.

Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες θα χειροτερέψει. Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να βλέπουν φανταστικούς εχθρούς.

Διαγράψαμε τον δημοτικό μας σύμβουλο που σε βίντεο απειλούσε μετανάστες. Οι δηλώσεις του ήταν απαράδεκτες και καταδικαστέες. Φταίμε εμείς για τις απαράδεκτες δηλώσεις του; Να μην μας κατηγορεί το ΑΚΕΛ γιατί έχω να αντιπαραβάλω το εξής: φταίει το ΑΚΕΛ για τον ψηφοφόρο του που είναι στις φυλακές για φόνους; Η απάντηση είναι όχι.

Να μην βάζουν εναντίον της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύουμε, έχει επιτελεστεί σοβαρότατο έργο και σε αυτήν να θυμίσω ότι συμμετέχουν και άλλα κόμματα.

Πλησιάζουν Ευρωεκλογές. Δυστυχώς τους ενδιαφέρει να κάνουν ζημιά στο ΕΛΑΜ και προσπαθούν, νομίζουν, να πάρουν ψήφους.

Δεν είναι μόνο το ΕΛΑΜ που έδωσε και δίνει στοιχεία για το πόσο τραγική είναι η κατάσταση με τους μετανάστες. Κυβερνητικά χείλη έδωσαν παράλληλα πολλά στοιχεία, αριθμούς και χαρακτηρισμούς για την κατάσταση.

Μαζικές και άμεσες απελάσεις. Δεν είμαστε εναντίον των νόμιμων μεταναστών.

Να αποκοπούν τα κονδύλια γιατί θα συνεχίσουμε να είμαστε ελκυστικός προορισμός. Διαφορετικά θα έρθουν στον τόπο μας εκατομμύρια λαθρομεταναστών.

Ο χρόνος τελειώνει. Το πρόβλημα θα διογκώνεται και οι αναταραχές θα συνεχιστούν. Τα λέγαμε πριν χρόνια, μας έλεγαν φασίστες και ρατσιστές, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για όσα προειδοποιούσαμε. Τα ίδια λέμε και τώρα και πάλι μας κατηγορούν.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. προέβη σε μια αποκάλυψη:

Εξετάζουμε κάποιες πληροφορίες και φωτογραφίες, γιατί σε εκδήλωση που έγινε στην Λεμεσό την Δευτέρα το βράδυ, εμφανίζονται σημαίες του «ελεύθερου Συριακού στρατού». Ο «ελεύθερος Συριακός στρατός» (FSA), ήταν αυτός ο οποίος αιματοκύλησε την Συρία. Ήταν πειθήνια όργανα του Ερντογάν. Υπάρχει διεθνής πλέον βιβλιογραφία για το εν λόγω θέμα. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα δημόσιας ασφάλειας. Έχουμε πληροφορίες και στοιχεία και θα τα καταθέσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα. Εάν κυκλοφορούν πρώην τρομοκράτες ανάμεσα στα παιδιά μας δεν είναι πρόβλημα;

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις και η συνέντευξη του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου.