Από την μια, ο Τσαβούσογλου στήνει σκηνικό πολέμου για το Φυσικό Αέριο στην Κύπρο, απειλώντας μέχρι και τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ, από την άλλη, οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν στα Στροβίλια, αυξάνοντας το έδαφος που κατέχουν, εγκλωβίζοντας τρεις οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, δείχνοντας «καλό πρόσωπο».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις και να καταγγείλει σε όλα τα διεθνή βήματα, συμπεριλαμβανομένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων.

Είναι εξοργιστική η αδιαφορία που επιδεικνύουν και ο τρόπος που προσεγγίζουν το πρόβλημα οι Κυβερνώντες, ενώ ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι χρειαζόταν επίσημο Δελτίο Τύπου του Κινήματός μας, για να έρθει στο φως της επικαιρότητας και να ασχοληθούν με το τεράστιας σημασίας θέμα των Στροβιλιών.

Οι ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων ΔΕΝ είναι «ένταση», όπως το περιγράφει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά αποτελεί ξεκάθαρα επέκταση της κατοχής.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)