Θέλουμε να ρωτήσουμε και δημόσια την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης πιο συγκεκριμένα, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Πύλας, αν υπήρξε οποιαδήποτε συνεργασία με την δήθεν αστυνομία των κατεχομένων. Με πρόσχημα την δήθεν καταστολή του εγκλήματος, εμείς διαφωνούμε με την οποιαδήποτε συνεργασία, με την «αστυνομία» του ψευδοκράτους.

Εκείνες οι δυνάμεις ασφαλείας που έλαβαν μέρος στην δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, είναι εκείνες οι δυνάμεις ασφαλείας  που πρωτοστάτησαν στην δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, και ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση μας να έχει συνεργασία με αυτούς.

Κάτι το οποίο θεωρούμε σημαντικό, είναι ότι παρέχουμε έμμεση αναγνώριση  του ψευδοκράτους και ερωτούμε την κυβέρνηση αν πήρε λαϊκή εντολή για αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος.

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σεβόμενοι την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού το 2004, καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συνεργασία με τις αρχές του ψευδοκράτους, γιατί κάτι τέτοιο νομιμοποιεί την κατοχή.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου

Πρόεδρος & Βουλευτής Λευκωσίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)