Η εφημερίδα «Πολίτης» διαχρονικά διχάζει δυστυχώς την κοινή γνώμη, προάγει τον φανατισμό, ζει ακόμη στην εποχή του δημοψηφίσματος του 2004 και  του σχεδίου  Ανάν, στην διάρκεια της οποίας στήριξε με σθένος το ΝΑΙ και εναντιώθηκε σε όσους στήριξαν το ΟΧΙ. Ακόμη εναντιώνεται. Διερωτάται, όπως κι εμείς, για τα σκάνδαλα εκατομμυρίων με τα «χρυσά διαβατήρια», αφαίρεση ταυτοτήτων, διαβατηρίων  κ.λπ. ουδέποτε όμως αυτός (ο συντάκτης του άρθρου), ή η εφημερίδα του ασχολήθηκαν με τα εκατομμύρια και τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν πολλοί, μεταξύ αυτών και Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες κ.α.), για να «δουλέψουν σκληρά» υπέρ του σχεδίου Ανάν το 2004 που απέρριψε ο λαός.

Όποιος διαβάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, που κατηγορεί το Ε.ΛΑ.Μ. στο πρόσωπο του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι βέβαιος για τον χαρακτήρα του και τι εξυπηρετεί ο «συντάκτης» (το δημοσίευμα της εφημερίδας στο τέλος).

Πρώτον, έχει εμπάθεια και αρρωστημένες αντιλήψεις  εναντίον του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, και

Δεύτερον, «κατηγορίες» τέτοιων ανθρώπων που  «αρθρογραφούν» σε ημερήσιες εφημερίδες, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί,  γιατί απλά σπείρουν την διχόνοια και δεν προάγουν την ομοψυχία στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται ο τόπος μας. Φτάνει πια!  Η διχόνοια κατέστρεψε αυτόν τον τόπο!

Ο «συντάκτης» επιμένει στο ίδιο παραμύθι κατηγορώντας το Ε.ΛΑ.Μ. Ακόμα δεν κατάλαβε (ούτε θα καταλάβει ποτέ), πως ΔΙχοτόμηση είναι η ΔΙζωνική ΔΙκοινοτική Ομοσπονδία και πως τις θέσεις του Ε.ΛΑ.Μ. και τα μέτρα που εισηγήθηκε η παράταξη μας ειδικά μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, υιοθέτησαν κι άλλα κόμματα στην Κύπρο, απλά γιατί είναι ορθές.

Ο «συντάκτης» ας σεβαστεί επιτέλους (όπως και οι ομοϊδεάτες του), πως ο ΛΑΟΣ ανέδειξε το Ε.ΛΑ.Μ. σε τέταρτο κόμμα στην βουλή και πως η παράταξη μας απευθύνεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον λαό μη διαχωρίζοντας τους πολίτες με ταμπέλες.

Απορούμε πραγματικά αν ο «συντάκτης» είναι Έλλην Κύπριος που αγωνιά για τα συμφέροντα του πολύπαθου νησιού μας και αντί να κατηγορεί με τόση μανία το Ε.ΛΑ.Μ. η οποιονδήποτε Έλληνα Κύπριο πολιτικό, θα έπρεπε να κατηγορεί την Τουρκική πλευρά για την εισβολή, την κατοχή και τα επεκτατικά της σχέδια όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας. Εχθρός της Κύπρου είναι η κατοχική Τουρκία. Ως Ε.ΛΑ.Μ, φορτικά ζητήσαμε  και ζητούμε σύμπνοια και ενότητα!

Διαβάζοντας την δημοσίευση, πραγματικά διερωτηθήκαμε αν προερχόταν από εφημερίδα των κατεχομένων. Δυστυχώς όμως, εφημερίδες των κατεχομένων αλλά και της Άγκυρας, έχουν «άξιους εκπρόσωπους» τους και στις ελεύθερες περιοχές. Κρίμα.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση της εφημερίδας

Η ΕΛΑΜοποίηση του Νίκου Αναστασιάδη

Έλλην Κύπριος