Κατά την διάρκεια του χθεσινού Εθνικού Συμβουλίου (03/09/19) που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι αντιδράσεις των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων ήταν χλιαρές, εως ανύπαρκτες, αφού μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και με σαφήνεια, τονίζοντας την κάθετη διαφωνία του σε σχέση με τις πτυχές των υπό διαμόρφωση «όρων αναφοράς», καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτούς.

Εξ όσων φαίνεται, όμως, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) λειτουργεί και ως φωνή Εθνικής Αφύπνισης, που ηχεί σαν σειρήνα στα αυτιά των υπολοίπων κομμάτων.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η σημερινή μετάλλαξη στην στάση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, μια μέρα μετά το Εθνικό Συμβούλιο, όπου θυμήθηκαν να εκφράσουν με έντονο τρόπο τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις τους για τις αρνητικές πρόνοιες που εμπεριέχονται στους «όρους αναφοράς».

Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η φωνή της Εθνικής Αντιπολίτευσης, που αντιστέκεται στην υποχωρητικότητα και τον ενδοτισμό, δίνοντας αγώνα για μια βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση του Κυπριακού, στη βάση του ενιαίου κράτους, που θα απελευθερώνει πραγματικά τη πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)