Διανύουμε την εβδομάδα ψήφισης των Κυβερνητικών Νομοσχεδίων και την αποτίμηση της εξαγγελίας της Κυβέρνησης για ουσιαστική παροχή βοήθειας προς τους πολίτες που επηρεάζονται.

Μέσα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση την οποία ζούμε οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα νομοσχέδια προσπαθούν με επικοινωνιακά συνθήματα να αποκομίσουν πολιτικό όφελος, αγνοώντας πως οι μόνοι που πλήττονται από όσα ψηφίστηκαν είναι ο ίδιος ο λαός.

Ξεκινώντας με το σχέδιο αναστολής δόσεων, στην πραγματικότητα οι δανειολήπτες που έχουν έστω και μία καθυστερημένη δόση, σήμερα καλούνται να πληρώσουν κανονικά μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας για το αύριο. Την ίδια ώρα όσοι δανειολήπτες καταφέρουν να ενταχθούν στο σχέδιο αναστολής των δόσεων σε 9 μήνες θα πρέπει να αποπληρώσουν όχι το σημερινό υπόλοιπο, αλλά ένα πολλαπλάσιο ποσό στο οποίο προστίθενται οι τόκοι και ο ανατοκισμός.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν την Παρασκευή από όλα τα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, έχουν σοβαρές παραλείψεις οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους πολίτες. Η μη ένταξη στα σχέδια μεγάλου μέρους αυτοτελών εργαζόμενων και ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε απόλυση προσωπικού ή μεγάλη μείωση μισθού. Απόλυση προσωπικού σημαίνει: μεγαλύτερη ανεργία, μείωση πολιτών που πληρώνουν φόρους και αύξηση δαπανών για επιδόματα ανεργίας. Ως εκ τούτου για να έχει το κράτος τα ίδια έσοδα πρέπει να φορολογηθούν βαρύτερα οι εργαζόμενοι. Άρα καταλήγουμε σε αύξηση της φορολογίας και μείωση της αγοραστικής δύναμης που αυτόματα σημαίνει ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Για αυτούς τους λόγους το Κίνημά μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Κοινωνία, και χωρίς καμία πρόθεση λαϊκισμού, καταψήφισε τα Κυβερνητικά Νομοσχέδια και επιλέγει να ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. Τα εκβιαστικά διλήμματα και η απόρριψη των βελτιώσεων που προτείναμε δεν είναι χαρακτηριστικά ανθρωποκεντρικού κράτους.

Οι αποφάσεις μας λήφθηκαν με απόλυτη συνείδηση της πολιτικής μας άρνησης να γίνουμε συνένοχοι στην οικονομική καταστροφή του Λαού μας, λόγω λανθασμένων αποφάσεων. Το ίδιο θα πράξουμε και στα επόμενα Νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)

*Δηλώσεις Αν. Εκπροσώπου Τύπου  Σ.Ιωάννου στα ΜΜΕ*