Ακόμα μια αποτυχημένη κίνηση της Κυβέρνησης παρά τις προσδοκίες και την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας αφού η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στην προσφορά θέσεων πλήρους απασχόλησης για άνεργα άτομα ήταν πολύ χαμηλή.

Η καταληκτική ημερομηνία των τριών σχεδίων του υπουργείου Εργασίας, που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης ανάμεσα στους νέους και στους μεσήλικες, το εργοδοτικό ενδιαφέρον καταδεικνύεται χαμηλότερο των κυβερνητικών στόχων. Και αυτό παρά την προσφορά δελεαστικών κινήτρων που μεταφράζονται σε επιδότηση του μισθολογικού κόστους ανά εργαζόμενο που φτάνει ώς και το 70%. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, μέχρι χθες, η προσφορά θέσεων απασχόλησης ήταν διαμορφωμένη ως ακολούθως:

– σχέδιο παροχής κινήτρων για την απασχόληση νέων ηλικίας 25-29 ετών που είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης: υποβλήθηκαν 204 αιτήσεις, αριθμός που απέχει κατά πολύ από τον στόχο του υπουργείου Εργασίας που είναι οι 800. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στα €6,7 εκατ. Το σχέδιο εφαρμόζεται για πρώτη φορά.
– σχέδιο παροχής κινήτρων για την απασχόληση ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 25 ετών: παραλήφθηκαν 117 αιτήσεις όταν ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι 250. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στο €1,5 εκατ.