Το τι ιδεοληψίες και απόψεις μπολιάζουν κάποιοι μέσα στο ΑΚΕΛ τα μέλη τους, είναι γνωστό σε όλους. Όμως η τελευταία πρόκληση του μόνο απέχθεια μπορεί να μας προκαλέσει.

Σύμφωνα με την Τουρκο”κυπριακή” εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) αναφέρει ότι την περασμένη Κυριακή επισκέπτες από το “νότο”, που μετέβησαν με αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας, άφησαν στο μνημείο ηρώων στο κατεχόμενο Βουνό, το οποίο αφορά 117 Τουρκο”κύπριους” που σκοτώθηκαν στις 15 Αυγούστου 1974 σε περιοχή κοντά στη Λεμεσό, ένα στεφάνι που έγραφε στα ελληνικά ΑΚΕΛ.

Η ευαισθησία κάποιων για ότι παράγωγο προέρχεται από την λέξη Τουρκία είναι πέρα για πέρα προκλητική, την στιγμή που, 40 χρόνια μετά το 1974 ακόμη θάβουμε αγνοουμένους και μετρούμε ανοικτές πληγές.

Καλό θα ήταν τα καλόπαιδα του ΑΚΕΛ, πριν καταθέσουν στεφάνι στα αδέλφια τους να ερχόντουσαν από τις κηδείες των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων και φυσικών συμπατριωτών τους και να εναποθέταν τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Ακόμη πιο θεμιτό θα ήταν πριν περάσουν στα κατεχόμενα, να έκαναν μία στάση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται εκατοντάδες πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή, που πολέμησαν κατά των αδελφών τους, για να απολαμβάνουν κάποιοι την Ελευθερία και την κολοβή ανεξαρτησία τους. Έστω, ας περνούσαν μια βόλτα από τα φυλακισμένα μνήματα και με σκυμμένα τα κεφάλια να εναποθετούσαν ένα στεφάνι στους “βαρελότους” και “τραμπούκους” κατά την ηγεσία τους, που έκαναν του Άγγλους να δυστάσουν και τους Τουρκο”κύπριους” δήμιους να αναρωτιόνται τελικά ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες.

Εκτός αν έχουν διαφορετική Εθνική συνείδηση, ας το δηλώσουν για να ξέρει και ο λαός ποιους ψηφίζει. Σύντροφοι μόνο μια λέξη σας αρμόζει … ΑΙΣΧΟΣ …