Επειδή κάποιοι στην Κύπρο έσπευσαν αμέσως να εκμεταλλευτούν την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα ότι: η Παράταξή μας, όπως δήλωσε επανειλημμένα δημόσια και ο Πρόεδρος μας, εδώ και καιρό έχει διακόψει κάθε είδους συνεργασία και επαφή με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

Για όσους κακόπιστα και με εμπάθεια προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι άλλο για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, επαναλαμβάνουμε αυτό που είναι ευρέως γνωστό και αντιληπτό ότι: άλλο το Ε.ΛΑ.Μ. και άλλο η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, ο κάθε πολιτικός χώρος κρίνεται με βάση το έργο που επιτελεί και την προσφορά του προς την κοινωνία.

Η δράση του ΕΛΑΜ όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε τι είναι η Παράταξή μας και τι πρεσβεύει. Παρά τη λασπολογία που δέχθηκε κατά καιρούς, δε σταμάτησε να εργάζεται νυχθημερόν για τα προβλήματα των πολιτών και της πατρίδας μας, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως αυτή την κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, με τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την διάνοιξη μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου να βρίσκονται σε εξέλιξη, ορισμένα κόμματα προσπαθούν να σπείρουν για ακόμα μια φορά την διχόνοια ανάμεσα στον κυπριακό ελληνισμό. Είμαστε σίγουροι πως ο κ. Ερντογάν δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερους συμμάχους.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους που στηρίζουν το ΕΛΑΜ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας που με συνέπεια διεξάγουμε τα τελευταία 12 χρόνια.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)