«Αδελφική» αγωγή 20 εκατομμυρίων ευρώ με πολλή αγάπη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών και όσων Ε/κ χρησιμοποιούν την περιουσία του στη Λεμεσό κατέθεσε Τουρκοκύπριος στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας “Κίπρις”, ο Τ/κ μετά το 1974 μετοίκησε στο εξωτερικό και μετά το θάνατό του οι κληρονόμοι του μέσω του Τ/κ δικηγόρου τους, Μουράτ Χακί.

Γράφει ακόμα ότι η περιουσία του Τ/κ αποτελείτο από ένα διαμέρισμα, 20 οικόπεδα και τρία χωράφια και σήμερα στην περιουσία αυτή έχουν ανεγερθεί καταστήματα, κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αν οι ενάγοντες δεν ικανοποιηθούν από την αντιμετώπιση του Δικαστηρίου θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην αγωγή, προστίθεται, ένα από τα σημεία που προβάλλουν οι ενάγοντες είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών της περιουσίας, – κατά τον ισχυρισμό τους – προέβησαν σε παραχώρηση άδειας για ανέγερση υποστατικών εντός της συγκεκριμένης περιουσίας.

Η Κυβέρνηση μας για πολλοστή φορά ανήμπορη να αντιδράσει θα σύρεται στα δικαστήρια, επιτρέποντας η πατρίδα μας και ο λαό μας να μετατρέπεται από θύμα σε θύτη. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούν να σύρουν την τουρκία στα δικαστήρια και να ζητήσουν τα αυτονόητα, για όσα εγκλήματα διέπραξε στο νησί.