25η Μάρτιου σήμερα και ο Ελληνισμός τιμά και γιορτάζει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Με σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» οι υπόδουλοι Έλληνες ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα με τον μπλε σταυρό και πολέμησαν για να αποτινάξουν 400 χρόνια σκλαβιάς από τον τουρκικό ζυγό!

Οι μάχες στο Χάνι της Γραβιάς, στο Βαλτέτσι, στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια στέκουν φωτεινά ορόσημα αντίστασης και αιώνια παραδείγματα για το τι είναι ικανός να πετύχει ο Έλληνας όταν είναι ενωμένος.

202 χρόνια μετά ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν μπορεί παρά να στέκεται με δέος μπροστά στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας.

Με το 38% της Πατρίδας μας να βρίσκεται υπό κατοχή οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των Μεγάλων Ηρώων του Έθνους και να αντλήσουμε από αυτούς το πιο πολύτιμο δίδαγμα:

«Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εύχεται σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Καλή Λευτεριά!

Όσα χρόνια και αν περάσουν η φλόγα του 1821 παραμένει ζωντανή και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέχρι να φέρει την πολυπόθητη Λευτεριά και στην Κύπρο μας!

Η Παράταξη μας συμμετείχε σε εορτασμούς σε όλες τις πόλεις τις ελεύθερης Κύπρου. Μετά την δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνων σε χώρους και μνημεία για τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ ήταν παρούσα παντού: 

Στην Μητρόπολη Πάφου στεφάνι κατέθεσαν: εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου ο εκ των Αντιπροέδρων μας Μιχαλάκης Μιχαήλ

εκ μέρους του ΕΛΑΜ Πάφου ο συναγωνιστής Γιώργος Σεραφείμ

και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο Δημήτρης Χατζηδημητριάδης

Στην Λεμεσό, στην Πλατεία Ηρώων, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής του ΕΛΑΜ Λεμεσού Πόλυς Ανωγυριάτης

Στο ‘Άγαλμα της ελευθερίας, στον Δημοτικό κήπο Λάρνακας, ο Επαρχιακός του ΕΛΑΜ Λάρνακας Ανδρέας Καδής

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στο Δάλι, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου ο συναγωνιστής Γιώργος Σιακαλλής

Στα Λατσιά ο συναγωνιστής Χαράλαμπος Θεολόγου

Στο Παραλίμνι ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, στην Αγία Νάπα ο συναγωνιστής Παναγιώτης Τοφινής, στην Σωτήρα ο συναγωνιστής Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!