Τρόπους για να καταφέρει να βγαίνει από την προνομιακή φυλακή, στην οποία εκτίει την ποινή του, φαίνεται ότι αναζητεί ο τέως δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, ο οποίος καταδικάστηκε για σκάνδαλα του αποχετευτικού Πάφου. Ως πιο πρόσφορη μέθοδο βρήκε τη φοίτηση σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.Η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, σε δηλώσεις της ανέφερε πως δεν προτίθεται να παράσχει διευκολύνσεις στον Σάββα Βέργα, όμως κάτι μας λέει, χωρίς να θέλουμε να είμαστε κακοπροαίρετοι, πως είναι καλύτερα να μην δεσμευθεί επ’ αυτού.

Πάντως, όλα δείχνουν πως επικρατεί σύγχυση ως προς το ποιος έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει κατά πόσον θα παραχωρηθούν διευκολύνσεις στον Σάββα Βέργα, επειδή είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ο Σάββας Βέργας καταδικάστηκε μεν σε φυλάκιση, αλλά κρατείται εκτός φυλακών και φρουρείται από την Αστυνομία αφού πάει και αυτός με την μόδα των καιρών. Διαπράττουμε μία παρανομία, τα παίρνουμε χοντρά και όταν μας συλλάβουν, καρφώνουμε τους άλλους, βγαίνουμε μάρτυρες κατηγορίας και την βγάζουμε καθαρή, ενώ παραθερίζουμε ελεύθεροι στις καντίνες της αστυνομίας (βλέπε φωτογραφία), λες και είμαστε στο σπίτι μας.

Έτσι και ο Σάββας Βέργας, ο οποίος όπως είναι γνωστό, εντάχθηκε στο πρόγραμμα αφού “κάρφωσε” συνεργάτες του στις κομπίνες του αποχετευτικού που είχαν ως αποτέλεσμα τη διασπάθιση εκατομμυρίων των οποίων επωφελήθηκε ο ίδιος, συνεργάτες του, καθώς και εργολάβοι οι οποίοι τον “λάδωναν”.Η Άννα Αριστοτέλους, επιβεβαίωσε πάντως τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Σάββας Βέργας υπέβαλε αίτημα για παροχή διευκολύνσεων, αλλά και το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο τέως Δήμαρχος βρέθηκε στην Πάφο.Συγκεκριμένα είπε ότι προ περίπου τριών εβδομάδων ο Σάββας Βέργας απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση του να εγγραφεί και να φοιτήσει σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο υποβάλλοντας και σχετική αίτηση προς την Διεύθυνση του Πανεπιστημίου στην οποία, να διευκρινίσουμε, ο τέως Δήμαρχος Πάφου δεν προσδιόρισε τι θα σπουδασει.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, ΣΑΠΑ, Ευτύχιος Μαληκκίδης, καταδικάστηκαν στις 18 Φεβρουαρίου, σε έξι χρόνια φυλάκιση, για το σκάνδαλο του Αποχετευτικού Πάφου.Ο τέως δήμαρχος Πάφου παραδέχθηκε ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ, σε 12 κατηγορίες, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως προϊόν διαφθοράς και δεκασμού 520 χιλιάδες ευρώ ο Σάββας Βέργας και 498 χιλιάδες ο Ευτύχιος Μαλληκίδης, ποσά που ήδη επέστρεψαν υπό τύπον δωρεάς χρημάτων και ακινήτων στη Δημοκρατία.

Ακόμα μία υπόθεση οικονομικού εγκλήματος πέφτει στα μαλακά, εδραιώνοντας στην Κύπρο ένα κράτος δύο κατηγοριών. Των ευνοούμενων μεγαλοοφειλετών και των κατατρεγμένων μικροοφειλετών. Είναι καιρός οι αδέξιοι πολιτικοί να παραιτηθούν, καθότι ο εσφαλμένος τρόπος διακυβέρνησης τους ευνοεί την ύπαρξη ανθρώπων όπως ο Σάββας Βέργας και προκαλούν με τις ενέργειες τους την δίκαιη αντίδραση της κοινής γνώμης.