Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, σε ημερίδα της ΜΚΟ Cyprus Integrity Forum, με τίτλο “Διαφθορά Ώρα Μηδέν”, στη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με αφορμή στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, τοποθετήθηκε έντονα σε ότι έχει να κάνει με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προέρχεται από τα ίδια τα κόμματα, που κατά καιρούς κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν αυτή την πατρίδα.

Η διαφθορά στη Κύπρο, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, δεν είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών, αλλά των τελευταίων δεκαετιών, η οποία έχει καλλιεργηθεί ως νοοτροπία στη Κυπριακή Κοινωνία. Όπως ανέφερε, έχουμε δει να εκτυλίσσονται απίστευτα σκάνδαλα, όπως το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, τον Συνεργατισμό, την Focus, την παραχώρηση δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα και πολλά άλλα.

Στην Κύπρο, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, η διαφθορά πηγάζει μέσα από τα κόμματα, κυρίως τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, οπότε για να παταχθεί, θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα. Το ΕΛΑΜ όπως τόνισε ο Πρόεδρός του, δεν έχει εμπλακεί σε κανένα σκάνδαλο, ούτε πρόκειται στο μέλλον, ενώ ένας από τους λόγους που το έχει στείλει ο λαός στη Βουλή, είναι για να πολεμήσει τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ σε μόλις τρία χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, έχει καταγγείλει απίστευτα σκάνδαλα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι οι πολίτες ζητάνε ένα κράτος δικαίου, χωρίς φαινόμενα διαφθοράς, όμως για να επιτευχθεί, είναι απαραίτητο να υπάρξει πολιτική βούληση.

Όσο αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εξέφρασε την αναγκαιότητα να ερευνηθεί σε βάθος από που χρηματοδοτούνται, ούτως ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε άλλες χώρες, διάφορες ΜΚΟ, υπό την εποπτεία του παγκόσμιου επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος, να ενεργούν και στη πατρίδα μας.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απευθυνόμενος στους πολίτες, δήλωσε ότι έχουν στα χέρια τους ένα τεράστιο όπλο, την ψήφο τους, άρα επαφίεται και στο πως οι ίδιοι οι πολίτες αντιδρούν σε όσα βλέπουν.