Οι μέρες του τουρκικού Δημοψηφίσματος πλησιάζουν και ο Ταγίπ Ερντογάν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατόρθωσε να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς το μέρος του. Από την μια οι κόντρες με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη τα όσα συμβαίνουν μέσα στην Τουρκία και στην μέση η Κύπρος που τα δυο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προσπαθούν να μας πείσουν για πράγματα που κρίνονται ως άκρως επικίνδυνα για την επιβίωση του Ελληνισμού στο νησί.

Είναι σχήμα οξύμωρο αυτό που συμβαίνει με την επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και ο τρόπος που επιτέυχθηκε αυτό με την διόρθωση του περιβόητου ιστορικού λάθους για το Ενωτικό Δημοψήφισμα όπως το αποκάλεσε ο κατοχικός ηγέτης.

Παρόλο το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας πανηγύριζαν ότι κατόρθωσαν να πείσουν την Τουρκία και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για επιστροφή στις συνομιλίες, εντούτοις η ίδια η Τουρκία απέδειξε ότι έχει σφραγίσει τις σχέσεις της με την Κύπρο και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση.
Σε δύο ημέρες, ασφαλώς και θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και όταν εμείς οι Έλληνες θα κάνουμε Πάσχα στην Τουρκία θα μετράνε ψήφους εάν θα γίνει ο Ερντογάν τελικά Σουλτάνος ή όχι.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ