Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Βρυξέλλες, η βρετανική διπλωματία ανέλαβε και πάλι τον ύπουλο και ανθελληνικό της ρόλο, με στόχο την ικανοποίηση του Ερντογάν για το τουρκικό αίτημα που αφορά την αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών για 75 εκ. τούρκους πολίτες στην Κύπρο μετά την «λύση» του Κυπριακού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Βρετανία κινεί τα νήματα ούτως ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει στο αίτημα για τις τέσσερεις ελευθερίες των τούρκων πολιτών, διασυνδέοντας μάλιστα τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, για να δελεάσουν την κυβέρνηση.

Για να πείσει, μάλιστα, η Βρετανία υποστηρίζει ότι το τουρκικό αίτημα έχει διατυπωθεί «λανθασμένα» και ότι δεν αφορά σε πλήρη εφαρμογή των τεσσάρων θεμελιωδών ελευθεριών στην Κύπρο, αλλά επικεντρώνεται στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών και των τουρκικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, μετά τη λύση του Κυπριακού, κάτι πάντως που επί της ουσίας, ουδόλως διαφοροποιεί τα δεδομένα και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τουρκοποίηση της νήσου. Το Φόρεϊν Όφις καλεί δε την Άγκυρα να «επαναδιατυπώσει» το αίτημά της, για… επικοινωνιακούς λόγους!

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην λανθασμένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όταν η ίδια η κυβέρνηση υποβαθμίζει το κυπριακό, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό, τότε ανοίγει διάπλατα τον δρόμο σε απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις, όπως την εξασφάλιση των τεσσάρων ελευθεριών σε 75 εκ. τούρκους πολίτες, που μοναδικό σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση του τουρκικού επεκτατισμού έναντι του Ελληνισμού.

Η δημογραφική σύνθεση της Κύπρου έχει ήδη αλλοιωθεί, λόγω του παράνομου εποικισμού στα κατεχόμενα από το 1974 μέχρι και σήμερα. Τυχόν αποδοχή του τουρκικού αιτήματος θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας πατρίδα, αφού οι 75 εκ. τούρκοι θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης στην Κύπρο.