Περαιτέρω στοιχεία που αφορούν το αίτημα του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, για αποφυλάκιση με προεδρική χάρη, ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας προτού απαντήσει. Τα στοιχεία αφορούν κυρίως την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού, την πορεία της καθώς και τις εκτιμήσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν.Ο κ. Παπακώστας βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω προβλημάτων υγείας, γι’ αυτό και εκτίει εκεί την ποινή των τεσσάρων χρόνων φυλάκισης που του επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μαρί.Ο κ. Παπακώστας είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου του αποφυλάκιση λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, ωστόσο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Σημειώνεται ότι έφεση έχει καταχωρήσει και η Γενική Εισαγγελία για την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Εξελίξεις για το ζήτημα αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και αφού ξεκαθαριστούν τα δύο αυτά ζητήματα που απασχολούν τη Γενική Εισαγγελία.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του αδικοχαμένου ήρωα ΕΠΥ Κελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, Μαρία Ηρακλέους, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία τους καλεί να μην κάνουν αποδεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση.

Το AlithiaOnline δημοσιεύει την επιστολή:

Προς Γενικό Εισαγγελέα και Πρόεδρο της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΑλήθεια, αν ήταν δικό σας παιδί που ανατίναζαν θα δίνατε χάρη σε ανθρώπους που έσφαλαν με τους χειρισμούς στην υπόθεση Μαρί; Τι θα πείτε στις οικογένειες των δολοφονηθέντων αν προχωρήσετε σε μια τέτοια πράξη διερωτώμαι. Υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν και δεν έκαναν ούτε μέρα στη φυλακή. Τώρα θέλουν χάρη.Εμάς ποιος θα μας λυπηθεί που μείναμε πίσω; Τα παιδιά μας; Τους γονείς των αδικοχαμένων ηρώων που πήγαν θύματα αυτών που δεν είχαν την πολιτική βούληση να εγκρίνουν ένα κονδύλι 2000 ευρώ για μετακίνηση του παραφουσκωμένου κοντέινερ ποιος θα τους λυπηθεί; Παλαιότερα στη δίκη ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό για να πάρει λιγότερη ποινή.Μα τότε που είχε στα χέρια του την υπουργική καρέκλα πάλι δεν ήταν άρρωστος; Αλλά τότε φαίνεται ήξερε να παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, τώρα είναι άρρωστος και πρέπει να μην τιμωρηθεί;Ούτε εμένα ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος. Ήταν ένας υγιείς άνθρωπος με όνειρα, τα οποία του στέρησαν και μαζί τα δικά μας.Κάθε μέρα που περνά κάθε γιορτή που έρχεται, γενέθλια, αποφοίτηση, κάθε χαρά και κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι για πάντα άχρωμο. Στέρησαν τη ζωή και το μέλλον μας αυτοί οι ανάξιοι που δεν ήξεραν και δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τους πολίτες της πατρίδας τους, που ήταν υποχρέωσή τους.Με συγχωρείτε για την ένταση. Ελπίζω πως συμμερίζεστε την οργή και αδικία που νιώθουμε και ελπίζω πως είστε πάνω από όλα δίκαιοι άνθρωποι και πως θα πράξετε με συλλογικότητα και λογική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησηΜε εκτίμηση και σεβασμό

 Μαρία Ηρακλέους (σύζυγος υπαξιωματικού Ναυτικού Μιχάλη Ηρακλέους)