Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, κλιμακιο της Ε.Ο. Πάφου του κινήματος, παρευρέθηκε στην Χλώρακα, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα απο το Αλβανικό κράτος ανήμερα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, υπερασπιζόμενος την Ελληνική σημαία στην Βόρειο Ηπείρο.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Ελευθέριος Δημητρίου, αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Το μνημόσυνο οργάνωσε ομάδα πρωτοβουλίας Βορεοηπειρωτών και Κυπρίων της Πάφου, όπου παρέστησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του κινήματος Πέτρος Κουντουρέσιης και τα μέλη του πολιτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Μιχαήλ και Μάριος Βασιλείου, καθώς επίσης μέλη της επαρχιακής Πάφου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Μιχάλης Μιχαήλ απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, με την οποία ζητά όπως μετονομαστεί οδός της Πόλης που φέρει το όνομα του αρχισφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ, προς τιμή του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Από το νοτιότερο άκρο του Ελληνισμού, οι Έλληνες της Κύπρου, στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς, οι οποίοι συστηματικά διώκονται στην διαρκή προσπάθεια του αλβανικού κράτους να τους εξαλείψει από την πατρώα τους γη.