Στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησαν τους Ήρωες της Κοινότητας Μενοίκου στην επαρχία Λευκωσίας όπου τελέστηκε το ετήσιο Εθνικό τους μνημόσυνο.

Ο Ανδρέας Πέτρου χάθηκε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος των τουρκοκυπρίων του 1963 -1964 και μέχρι σήμερα η τύχη του αγνοείται.

Ο Νικόλαος Ανδρέα Παλαζή του 211 Τάγματος Πεζικού, ο Χριστάκης Λουκά του 231 Τάγματος Πεζικού και ο Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Ο Κώστας Αθανασίου του 306 Τάγματος Πεζικού και ο Ελευθέριος Ιωάννου Ζάντης του 211 Τάγματος Πεζικού, κατατάγηκαν στην Εθνική Φρουρά ως έφεδροι, αμέσως μετά τη γενική επιστράτευση. Έπεσαν μαχόμενοι πράττοντας το καθήκον τους προς την πατρίδα και ακολουθώντας τη συνείδηση του χρέους και της ευθύνης κατά τον άνισο εκείνο αγώνα απέναντι στους Τούρκους εισβολείς.

Ο Λοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους,  θυσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου του 2009 μετά από έκρηξη οπλοβομβίδας, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως Υπολοχαγός Πεζικού στο φυλάκιο 309 του 211 Τάγματος Πεζικού.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, κατάθεσε στεφάνι ο πρώτος Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσαγγαριδης και εκ μέρους της επαρχιακής ΕΛΑΜ Λευκωσίας ο Γιώργος Τσαγγάρης.

Στο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων και του Αντινάυαρχου Ελευθέριου Χανδρινού, Κυβερνήτη του Αρματαγωγού «Λέσβος» στην Πάφο, στεφάνι κατέθεσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Πέτρος Κουντουρέσιης και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο Άθως Αντωνίου

Στον Κουτραφά: Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, κατάθεσε στεφάνι η συναγωνίστρια Έλενα Σταυρινίδη

Στην Ευρύχου: Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, κατέθεσε στεφάνι η Δέσποινα Μιχαήλ

Στο ετήσιο μνημόσυνο του ‘Ήρωα Χριστόδουλου Χατζηχριστοδούλου από την Ζώδια, στεφάνι κατάθεσε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο Κεντρικός Οργανωτικός του ΕΛΑΜ Ανδρέας Ηρακλέους

Στην Δασούπολη στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Μιχάλης Καπετάνιος

Στο Μοσφίλι, στεφάνι κατάθεσε η συναγωνίστρια Άντρη Διονυσίου

Στον Καλοπαναγιώτη, στεφάνι κατάθεσε ο συναγωνιστής Πάμπος Θεολόγου

Ομάδα έφεδρων Καταδρομέων παρευρέθηκε στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59 Σταύρου Στυλιανίδη. Στεφάνι εκ μέρους του ΕΛΑΜ και της ομάδας, κατέθεσε στο μνημείο του Ήρωα στο Επισκοπειό ο εκ των Αντιπροέδρων μας Στέλιος Νεάρχου. Το μνημείο αναγέρθηκε στον χώρο που βρισκόταν το κρησφύγετο του Ήρωα.

Κατατέθηκαν στεφάνια και σε άλλες κοινότητες και χωριά όπου τελέστηκαν τα ετήσια Εθνικά Μνημόσυνα Ηρώων μας κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και όχι μόνον.