Ανήμερα της επετείου της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955, αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στην δοξολογία που έγινε στην Αρχιεπισκοπή.

Ακολούθως, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα τιμώντας τα παλληκάρια του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Λίγα μέτρα μακριά από την αγχόνη που αγκάλιασε τον λαιμό εννέα αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στον χώρο όπου ενταφιάστηκαν 13 ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του κινήματος Χρίστος Χρίστου.

Το απόγευμα στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν στο Στάδιο «Ελευθερία» όπου πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο μια συγκινητική εκδήλωση για τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Παράλληλα με φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε αναπαράσταση των φρικτών βασανιστηρίων που υπέστησαν τα παλληκάρια του Διγενή από τους Βρετανούς, που όμως δεν λύγισαν και παρέμειναν πιστοί στον Αγώνα και τον Όρκο που έδωσαν.

Οι Έλληνες Εθνικιστές, καθημερινά μέσα από τον αγώνα τους θα κρατάμε άσβεστη την φλόγα του αγώνα της ΕΟΚΑ, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να συμβιβαστούμε με τον κατακτητή. Αποτελεί ιερό χρέος εν έτη 2017, απέναντι σε όσους πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς, να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας με μοναδικό στόχο την Απελευθέρωση της Κύπρου.