Πιστοί στο ραντεβού τους με την ιστορία για ακόμη μια χρονιά οι ΕΛΑΜίτες έστειλαν μηνύματα αντίστασης και αγωνιστικότητας. Υπογράμμισαν με την δυναμική τους παρουσία ότι το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ» δεν πρόκειται να ποτέ να ξεχαστεί.

Είναι παραδεκτό ότι το ΕΛΑΜ πλέον αποτελεί την μοναδική πατριωτική φωνή που βρίσκεται στον δρόμο, ενάντια στην κατοχή, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν με δόλιους τρόπους να επιβάλουν την λήθη στον λαό μας.

Η αντικατοχική εκδήλωση της 20ης Ιουλίου άρχισε με πατριωτικά τραγούδια από τον Κωνσταντίνο Γεωργίου. Ακολούθησε άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου αναπαύονται νεκροί και πεσόντες κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Την φλόγα μετέφεραν μέλη και δρομείς από την λέσχη μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus.

Πριν την μονόλεπτη σιγή ο νεαρός Χριστόδουλος Θεολόγου απήγγειλε από τον Ύμνο εις την Ελευθερία.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε την ανάγκη να απαγκιστρωθούμε από την φιλοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε λύσης Ομοσπονδίας, καλώντας παράλληλα τον λαό να θυμάται τι εστί Τουρκία και τι αυτή έπραξε και πράττει στην Κύπρο μα και εναντίον του Ελληνισμού γενικότερα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι (με την σειρά που μίλησαν): Γιώργος Τοούλας Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λευκωσίας, Λίνος Χατζηγεωργίου εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, Πόλυς Ανωγυριάτης Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λεμεσού, Έμιλη Στυλιανού Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Τροόδους, ο Βετεράνος πολεμιστής εναντίον του Αττίλα Πανίκος Παραλιμνίτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παράταξης μας Γεάδης Γεάδη.

Στην συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε ζώντες πολεμιστές του 1974 κατά την τουρκική εισβολή καθώς και σε πολεμιστές που είχαν φιλοξενηθεί από την «Κυρά της Λαπήθου», την Μακαριστή Ευφροσύνη Προεστού τις μέρες της εισβολής, στην προτομή της οποίας νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Τις πλακέτες παρέλαβαν είτε οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο και ακολούθησε αντικατοχική πορεία μέσα από τους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας. Για ώρες το κέντρο της πόλης, σειώταν από αντικατοχικά και άλλα πατριωτικά συνθήματα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελπίδα σε αυτόν τον τόπο δεν έχει χαθεί.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, μέχρι την στιγμή της δικαίωσης των αγώνων του κυπριακού ελληνισμού, μέχρι την απελευθέρωση.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο:

Οδόφραγμα Λήδρα Πάλας (Ledra Palace)

Άφιξη φλόγαςΧαράλαμπος ΘεολόγουΓιώργος ΤτοούλαςΛίνος ΧατζηγεωργίουΠόλυς Ανωγυριάτης Έμιλη Στυλιανού Πανίκος ΠαραλιμνίτηςΓεάδης ΓεάδηΧρίστος Χρίστου Εθνικός Ύμνος      Απονομή τιμητικών πλακετώνΠΟΡΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ