Αντιπροσωπείες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε στον ιερό ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο  Παλιομέτoχο και στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο, για να τιμήσουν την μνήμη των ηρώων  της ΕΟΚΑ, Μιχαήλ Κουτσόφτα, Ανδρέα Παναγίδη και Στέλιου Μαυρομμάτη, απαγχονισθέντων από τους Άγγλους στις 21/9/1956.

Οι τρεις ήρωες με την θυσία τους έμειναν φωτεινά παραδείγματα για όλους εμάς πως πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες και στα ιδανικά μας μέχρι την τελευταία στιγμή και ποτέ να μην λιγοψυχήσουμε. Έτσι έκαναν και οι τρεις ημίθεοι ήρωες που έκαναν του Άγγλους να σαστίσουν για την ανδρεία των τριών παλληκαριών, που ούτε η κρεμάλα και ο ήχος του ικριώματος της αγχόνης δεν ήταν ικανά να τους λυγίσουν.

Σήμερα δυστυχώς, αξίες και ιδανικά ξεπουλιούνται στο βωμό μια ψεύτικης ευμάρειας και μια απατηλής καλοπέρασης. Αντίθετοι σε όλα αυτά είναι οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που με φάρο και οδηγό τις θυσίες των αγωνιστών συνεχίζουν των αγώνα τους με σκοπό την διαφύλαξη του Ελληνισμού στης πατρογονικές του εστίες.

Να αναφέρουμε ότι στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στον Άγιο Δομέτιο κατέθεσε ο συναγωνιστής και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, Μάριος και στο Παλαιομέτοχο, ο συναγωνιστής Ανδρέας. 

 IMG 0992 8f3bc

10586803 1507402149504805 1937550930 o 6c3ea