Άμεση και έντονη αντίδραση υπήρξε εκ μέρους του «σκληρού» Κοινοτάρχη μας, Νίκου Ανανστασιάδη, για τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος εν ολίγοις είπε ότι ήρθε η ώρα οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στη διαδικασία του πάρε-δώσε.

Δικαιολογημένη κρίνουμε την αντίδραση της Κυβέρνησης, όπως θα έπρεπε να ήταν και όλων των υπολοίπων επαναπροσεγγιστικών, ομοσπονδιακών, πολιτικών κομμάτων, αφού η μέχρι τώρα πολιτική που ασκούσαν στο Κυπριακό ήταν στα πλαίσια του ΔΩΣΕ – ΔΩΣΕ.

Δυστυχώς όταν η ενημέρωση που λαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από τις κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα τα τελευταία χρόνια, είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα δικοινοτικό πρόβλημα, φυσικό επακόλουθο είναι να προσπαθεί να βρει λύση ειρηνικής συμβίωσης μέσω των διαδικασιών πάρε – δώσε. Έφτασε ο καιρός που τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα διεθνή βήματα να ενημερωθούν σωστά για το Κυπριακό Πρόβλημα.

Στην Κύπρο δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα αλλά εισβολής και συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής. Ως εκ τούτου, ζητάμε να ΠΑΡΟΥΜΕ πίσω τα εδάφη μας και δεν έχουμε να ΔΩΣΟΥΜΕ τίποτα, γιατί αυτή η γη ανήκει στον Ελληνισμό της Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί άμεσα όπως σταματήσει ο συνεχιζόμενος ξεπεσμός και να θέσουμε το Εθνικό μας πρόβλημα στις ορθές του βάσεις. Φτάνει πλέον να ασκούμε πολιτική γονυπετής. Έφτασε ο καιρός να ορθώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)