Επιδιώκουν να διαλύσουν την Κύπρο, οικονομικά και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας για να προχωρήσουν στα υποχθόνια σχέδια τους. Μόνο με ένα λαό υποδουλωμένο, διαλυμένο, κατακερματισμένο θα μπορέσουν να τελειώνουν με το Κυπριακό και να προχωρούν στους διάφορους σχεδιασμούς του.

Μέσα από τα λόγια του Οζερσάι φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κρίση δεν ήρθε τυχαία, μια κρίση που να θυμίσουμε ήρθε σε περίοδο διακυβερνήσεως Ναινέκου και όλως τυχαία μετά το σχέδιο Ανάν.

Σε συνέντευξή του στην «Κίπρισλι», ο Οζερσάι υποστήριξε ότι εάν η ζωή των Ε/κ μπορεί να συνεχιστεί χωρίς λύση, τότε το Κυπριακό δεν θα είναι το πρώτο θέμα. Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων δεν κινείται προς τα εμπρός εύκολα, επειδή οι δύο πλευρές κατανοούν διαφορετικά πράγματα για τη λύση, είπε, προσθέτοντας ότι η τ/»κ» πλευρά αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της για το φυσικό αέριο ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και διερωτήθηκε εάν είναι δίκαιο η ε/κ πλευρά να συνεχίσει μόνη της τις δραστηριότητές της. Σχολιάζοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είναι πιο σημαντικό το πώς θα είναι η λύση παρά το αν είναι γρήγορα ή όχι, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να αφομοιώσουν τη λύση. «Πίσω από τη λύση, θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση σοβαρής εμπιστοσύνης. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές ανάγκες για τη λύση και αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό». Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσε, αντικατοπτρίζεται στις διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις του τα λένε όλα και είναι τόσο δυνατές που μπορούν να πείσουν και τον πιο δύσπιστο για το πώς θα κινηθούν για να λύσουν το Κυπριακό.

Έχει κανείς ακόμα αμφιβολία ότι διοικούμαστε από Ελληνόφωνους πολιτικάντηδες;

Ο λαός πρέπει να ορθώσει ανάστημα ενάντια στην πέμπτη φάλαγγα που έβαλε σαν στόχο να πουλήσει εκ των έσω την πατρίδα μας. Να στήσει τείχος αντίστασης ενάντια στους ριψάσπιδες κυβερνώντες, αξιωματούχους και διάφορους Ναινέκους.