Ανησυχία μας προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το Κυπριακό, σε σχέση με την πρόθεση να «δώσουν στους Τουρκοκύπριους πολιτική ισότητα» και «αποκεντρωμένη Ομοσπονδία».

Είναι ενδεικτικές των ολέθριων υποχωρήσεων που θα παραχωρηθούν στην νέα πενταμερή διάσκεψη, που εν τέλει θα καταργούν κάθε ίχνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε αρχή δημοκρατίας.

Από τις 25 Ιανουαρίου του 2021, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προειδοποιούσαμε και εν τέλει μας επαληθεύουν, ότι οι δηλώσεις εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του ΔΗΣΥ «περί νέων ιδεών» και «νέου ρεαλισμού» καθόλου τυχαίες δεν ήταν. «Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα ολέθρια υποχώρηση που θα παρουσιαστεί ως δήθεν μεγάλη επιτυχία, όπως για παράδειγμα η «χαλαρή» ομοσπονδία».»

Αν θεωρούν κάποιοι ότι με τόση ευκολία θα ξεπουλήσουν την Κύπρο, απαντούμε με σαφήνεια ότι θα βρουν απέναντι τους την Παράταξή μας, που ως η μόνη καθαρά αντιομοσπονδιακή φωνή, θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους την αξιοπρέπεια του λαού μας και τα ιστορικά δίκαια της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)