ΜΕΡΟΣ Β

Αυτός ο Λαός υπέφερε τα πάνδεινα και ακόμα υποφέρει μέχρι σήμερα και πρέπει οι ηγέτες του να πάψουν να τον εμπαίζουν και να του υπόσχονται πράγματα τα οποία δεν κατανοούν ούτε οι ίδιοι. Και αναφέρομαι στην κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΔΔΟ. Αυτοί όλοι, παραμυθιάζουν τον λαό (ή πραγματικά δεν γνωρίζουν τι είναι η ΔΔΟ), ότι η λύση αυτή θα επανενώσει την Κύπρο σε ένα κράτος δημοκρατικό και θα αποτρέψει την διχοτόμηση και όλα θα είναι και θα λειτουργούν δήθεν τέλεια.

Όπως αναφέρει και ο στρατηγός ε.α. κ. Κλόκαρης «ο λαός μας σε μεγάλο βαθμό δεν έχει συνειδητοποιήσει τον θανάσιμο κίνδυνο της ΔΔΟ για τις ελευθερίες του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές κατακτήσεις του, το κράτος δικαίου, την ασφάλεια, την οικονομία και ευημερία του. Για να απεγκλωβιστούμε από το στρατηγικό αδιέξοδο  πρέπει να ενημερωθεί ο λαός για τις συγκλίσεις των συνομιλιών, να διαλυθούν οι ολέθριες ψευδαισθήσεις που του έχουν καλλιεργήσει και να συνειδητοποιήσει ότι η ΔΔΟ δεν οδηγεί σε κανονικό δημοκρατικό κράτος».

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του και είναι για αυτό το λόγο που το ΕΛΑΜ θα αρχίσει να διαφωτίζει πραγματικά τον κυπριακό Λαό για τις ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες αποδοχής της ΔΔΟ καθώς και τι προτείνει, επεξηγώντας ακριβώς και με απλά λόγια την πρόταση του για τη λύση του Ενιαίου Κράτους. Να επανατοποθετηθεί το κυπριακό στην ορθή βάση του ως θέμα εισβολής και κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης.

Τολμούμε να προβλέψουμε  ότι μετά το τέλος των εκλογών στην Τουρκία, θα ξαναρχίσουν και πάλι οι πιέσεις και οι προκλήσεις της Τουρκίας, ιδίως προς στον αδύναμο κρίκο, στην Κύπρο δηλαδή στοχεύοντας την ματαίωση των προσπαθειών για ανεύρεση φυσικού αερίου.

Ο νέος Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας υποσχέθηκαν προς τον Λαό, αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος… η Κύπρος όμως συνεχίζει να παραμένει αθωράκιστη και έρμαιο στους τουρκικούς  επιθετικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος πρέπει να αντιληφθεί ότι πηγαίνοντας στις νέες συνομιλίες με τους Τούρκους και έχοντας πίσω του μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη αποτελούμενη από ένα καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στράτευμα με αναπτερωμένο ηθικό και μία Αμυντική Συμφωνία (έστω αναβίωση του Δόγματος) με την Ελλάδα, θα νιώθει πιο ισχυρός και θα μπορεί πιο άνετα να διαπραγματευτεί με τον αντίπαλο, ο οποίος θα νιώθει και αυτός ότι μιλάει με «σοβαρό αντίπαλο» και θα προσέχει τα λόγια του και δεν θα απειλεί να δεχτούμε τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού προτάσεις του.

Πάγιο αίτημα και επαναλαμβανόμενες προτάσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι η ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς για την προάσπιση των ελεύθερων περιοχών. Δυστυχώς η τύχη του Ελληνισμού Ελλάδος – Κύπρου είναι συνδεδεμένη σε ένα πακέτο, και οτιδήποτε συμβεί  σε ένα από τα δύο αυτά Ελληνικά κράτη, τα οποία έχουν την ατυχία να έχουν γείτονα την Τουρκία, θα μεταφερθεί και στο άλλο. Για αυτό είναι απολύτως αναγκαίο να είμαστε πάντοτε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Ο Ερντογάν ανέφερε αρκετές φορές ότι η Ελλάδα παρακινείται από τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ και Γαλλία) σε μια «εκστρατεία δια  αντιπροσώπων» εναντίον της Τουρκίας με αποτέλεσμα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια της Τουρκίας.

Ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100, δήλωσε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά από αυτές τις διαφωνίες, προκύπτουν εντάσεις»…

Επίσης το κυβερνών κόμμα ΑKP σε προεκλογική διαφήμιση, εμφάνιζε το σύνολο σχεδόν των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή. Τα ελληνικά νησιά Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κώς, αλλά και η Δυτική Θράκη, εμφανίζονταν στο τουρκικό προεκλογικό σποτ, κάτω από την τουρκική σημαία. Το σποτ αυτό παρουσίασε μάλιστα ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του εκδήλωση πριν την επανεκλογή του.

Και οι «σύμμαχοι» μας οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί πως αντιδρούν σε όλες αυτές τις προκλήσεις; Σε πρόσφατη επίσκεψη του ο Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν, δήλωσε ότι η ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επιβάλλεται να γίνει άμεσα μέσω διαλόγου με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να προκύψει συμφωνία σε όλα τα μείζονα διμερή προβλήματα (δηλαδή τις τουρκικές ιταμές αξιώσεις) όπως το μοίρασμα του Αιγαίου, η αποστρατικοποίηση των νησιών, η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, η αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, η δημιουργία ειδικού καθεστώτος στην Θράκη, το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το casus belli (αιτία πολέμου) για τα 12 μίλια.

Όσο για την Κύπρο, δανείζομαι μια φράση ανακοίνωσης του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια με τίτλο: «Παγιδεύουν την κοινή γνώμη για να παραδοθεί», με την οποία καταδικάζει και προειδοποιεί για τις προσπάθειες παγίδευσης της κυπριακής κοινής γνώμης, ούτως ώστε να συνθηκολογήσει και να νομιμοποιήσει την λύση της ΔΔΟ που προτείνουν οι Τούρκοι.

Αινείας

(Χρησιμοποιήθηκε υλικό που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και από τον έντυπο τύπο)