Όταν στο Μοντ Πελεράν διακόπηκε η διαδικασία των συνομιλίων για να μεταβεί και να παραστεί ο Μουσταφά Ακιντζί στους εορτασμούς της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, μάλιστα με παρουσία κάποιων εκπροσώπων (άκουσον-άκουσον) ξένων χωρών δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Όταν, όμως, ψηφίστηκε η διαδικασία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα εντός των σχολείων (κάτι που έπρεπε ήδη να υπάρχει και να διδάσκεται στα σχολεία μας) ο Μουσταφά Ακιντζί κατέβασε την προβοσκίδα του (τα μούτρα του ελληνιστί) και αναφώνησε το εξής εκπληκτικό: “Δεν παίζω”!!!

Αυτή είναι η στάση των Τούρκων στα βάθη των αιώνων. Αναζητούν την αφορμή κρυμμένη πίσω από την αιτία για να υλοποιήσουν τα στρατηγικά τους σχέδια ακολουθώντας ανέκαθεν τις πάγιες οθωμανικές τακτικές τους. Αυτό ακριβώς πράττει και ο Μουσταφά Ακκιντζί αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακολουθεί τις διαδικασίες που χαράσσει η Άγκυρα.

Ασφαλώς και από την δική μας πλευρά δεν υπάρχει απολύτως καμία τακτική, αφού δεν υπάρχει ούτε  καν η οποιαδήποτε στρατηγική, απλά με το πρόσχημα της λύσης τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας συνομιλούμε εδώ και δεκαετίες και όπου μας βγάλει νομιζόμενοι ότι έτσι θα λυγίσουμε τους Τούρκους. Αμ δε!!! Ο Νίκος Αναστασιάδης όπως και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν πήραν ποτέ στις συνομιλίες τα δικά τους όπλα!!! Πήγαιναν πάντα με άδεια φαρέτρα και προσπαθούσαν να πείσουν ποιούς; Τους εαυτούς τους;

Αυτή τη στιγμή, η Πατρίδα μας κινδυνεύει όσο ποτέ, διότι μας έχουν διχάσει και διότι κάποιοι πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες ακόμη και μέσω των social media διατείνονται ότι ήταν λάθος όχι μόνο η πρόταση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά και το ίδίο το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά και επίσης το τραγικό για όλους εμάς τους Έλληνες της Κύπρου, ότι δεν είμαστε Έλληνες, αλλά Κύπριοι! Δεν είναι τυχαίο που πολλοί συμπατριώτες μας όταν συμπληρώνουν αιτήσεις για οποιαδήποτε θέση εργασίας, ακόμη και για κρατικές εξετάσεις στην αναφορά της Εθνικότητας γράφουν Κυπριακή. Αυτό από μόνο του δεν έπρεπε να γίνεται αποδεκτό διότι η Κύπρος ουδέποτε ήταν Έθνος. Άρα, το σωστό είναι Εθνικότητα: Ελληνική, Υπηκοότητα: Κυπριακή!!!

Γιατί αναφέρονται όλα τα πιο πάνω; Πολύ απλά για να δει ο καθένας από εμάς πώς έχουμε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Το κυπριακό είναι πρόβλημα Εισβολής και Κατοχής κάτι που και ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και ο Δημήτρης Χριστόφιας φαίνεται να το έχουν ξεχάσει κάνοντας τον Ερντογάν ήδη να τρίβει τα χέρια του απο ικανοποίηση ότι σιγά-σιγά έχει οδηγήσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά να συμπεριφέρεται με βάση την δική του πεποίθηση.

Εν κατακλείδι, ήρθε καιρός να αφήσουμε στην άκρη την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, να καταγγείλουμε την Τουρκία για την εμπλοκή της στις συνομιλίες με εντολοδόχο των Μουσταφά Ακιντζί, να καταγγείλουμε την στάση των Τουρκοκυπρίων και παράλληλα να ζητήσουμε την ισχύ των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και τέλος να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας κρατώντας το δικαίωμα της αρνησικυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την διαφύλαξη της ΑΟΖ και ασφαλώς την καταδίκη της Τουρκίας για τα όσα έπραξε το 1974.