Ο βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης και αντιπροσωπεία του Κινήματος μας συναντήθηκε με τον Νότη Σφακιανάκη. Θέμα της συνάντησης ήταν η ανέγερση μνημείου για τους ηρωομάρτυρες Ισάακ και Σολωμού.  

Ως γνωστόν, ο Έλλαδίτης τραγουδιστής έφτιαξε με δικά του έξοδα ένα άγαλμα του ήρωα, Σολωμού Σολωμού, ως ελάχιστο φόρο τιμής το οποίο προοριζόταν για το οδόφραγμα, σημείο που δολοφονήθηκαν οι δύο ηρωομάρτυρες.

Από το 1998 το άγαλμα βρίσκεται στην Αθήνα καθώς καμία κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να πάρει την απόφαση για εγκατάσταση του μνημείου.

Ο τραγουδιστής δήλωσε με εμφανές παράπονο την δειλία που αντίκρισε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις καθώς είσπραξε από πολλά πολιτικά πρόσωπα μόνο κούφιες υποσχέσεις.

Η κύρια δικαιολογία ήταν η πιθανή αναταραχή που πρόκειται να προκληθεί ανάμεσα στις 2 πλευρές.

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε να υπάρχουν πολιτικοί, κατώτατοι των περιστάσεων, που σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύουν την ανδρεία που έδειξε τόσο ο Τάσος Ισαάκ όσο και ο Σολωμός Σολωμού.

Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ότι τόσο το άγαλμα του Σολωμού αλλά και το αντίστοιχο του Τάσου πρέπει να τοποθετηθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν, στην πράσινη γραμμή!

Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τους δύο λεβέντες, τα δύο παλληκάρια, που έδειξαν στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή ότι την αδάμαστη Ελληνική ψυχή δεν μπορούν να την καθυποτάξουν.

Ως προς τούτο ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, έστειλε επιστολή στο αρμόδιο υπουργό, για να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το προαναφερόμενο μνημείο δεν τοποθετήθηκε, μέχρι σήμερα.

 Ισαάκ – Σολωμέ δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ!

Agalma Epistoli 64c5f