Το απόγευμα της 20ης Ιουλίου, την στιγμή που Ερντογάν εισέβαλε στην περιοχή της περίκλειστης Αμμοχώστου, αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποτελούμενη από τον βουλευτή Αμμοχώστου, Λίνο Παπαγιάννη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Παραλιμνίου, Στάθη Κωνσταντίνου, μέλη και υποστηρικτές της Παράταξής μας, έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Έστειλε το μήνυμα ότι σε αυτή την γη, υπάρχει ακόμα η μαγιά των ανθρώπων που ακόμα αντιστέκονται και δεν ανέχονται μοιρολατρικά τα όσα θέλουν να τους επιβάλουν.

Να θυμίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδίκασε σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με εκδηλώσεις και πορείες τις μαύρες επετείους της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Η παράταξη μας καλεί την κυβέρνηση μας να πάψει να ανέχεται τις τουρκικές προκλήσεις, να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα απάντησης στα όσα ο Ερντογάν εξήγγειλε στα κατεχόμενα (συγκεκριμένες ενέργειες – εισηγήσεις κατατέθηκαν στο Εθνικό συμβούλιο και τις ανακοινώσαμε) και προτάσσει ως άμεση αναγκαιότητα το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.