Άτυπη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς, μεταξύ των μελών της Επιτροπής για το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό, της οποίας προεδρεύει ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, και των Κοινοταρχών των επηρεαζόμενων κοινοτήτων από το «μεταναστευτικό».

Στην συνάντηση αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα της περιοχής, με αίτημα να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, προς όφελος των κατοίκων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επιτροπής ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης και Πρόεδρος της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ανέφερε:

«Ασκούμε πιέσεις στην Κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα άμεσα, για να τεθεί ένα τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει άλλο και οι φορείς του κράτους θα πρέπει να βρουν λύσεις και να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με ενιαία αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όχι με ημίμετρα.

Για να αποσυμφορηθεί η περιοχή, πρέπει οριζόντια να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών. Θα πρέπει να σταματήσει η επιδοματική πολιτική, δεν πρέπει να βασίζεται στην παροχή κινήτρων, αλλά θα πρέπει να γίνουμε μια χώρα σοβαρή.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να θέσεις σε προτεραιότητα του Έλληνες της Κύπρου και να σταματήσουν να θεωρούν ότι οι λαθρομετανάστες θα μπορέσουν να ενταχθούν στην κυπριακή κοινωνία.»