Ελευθέριος Συναδινός

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι οι διώξεις, οι προπηλακισμοί, οι δολοφονίες και ο βίαιος εξισλαμισμός των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, καταλήγοντας ότι όσοι μάχονται για την πολιτισμικότητα και τα ανοιχτά σύνορα ας αναρωτηθούν πρώτα, πόσο τελικά αξίζει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η πίστη.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε,

Οι διώξεις, οι προπηλακισμοί, οι δολοφονίες και ο βίαιος εξισλαμισμός των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή, μπορούν να συγκριθούν με τη μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού.

Συντελείται μια, κυριολεκτικά, γενοκτονία εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι οδηγούνται σε εξαφάνιση από το δημογραφικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό χάρτη των Αγίων Τόπων.

Σε επίσκεψή μου στη Μαλαούα της Συρίας, έγινα αυτόπτης μάρτυρας των ανεκτίμητων καταστροφών που προκάλεσαν οι ισλαμιστές, στην ιστορική μονή της Αγίας Θέκλας. Να σημειώσω ότι χριστιανοί και μνημεία βίωσαν την ισλαμική βαρβαρότητα, ενώ δεν πειράχτηκε κανείς μουσουλμάνος.

Στα σκλαβοπάζαρα του ISIS, μια νεαρή χριστιανή ή Γεζίντι 10 ως 20 ετών, πωλείται για περίπου 150 δολάρια, ενώ από 1 ως 9 ετών για 200 δολάρια. Όσοι μάχονται για την πολυπολιτισμικότητα και τα ανοιχτά σύνορα, ας αναρωτηθούν πόσο αξίζει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η πίστη.

Δεν χρειάζεται να με κατηγορήσει κανείς ως ισλαμοφοβικό και μη ανεκτικό, προτιμώ να μη δέχομαι τη σφαγή και τον εξευτελισμό των Χριστιανών από τους ισλαμιστές, παρά την πολιτική ορθότητα που προωθείται.

Στη Μέση Ανατολή οδηγούνται σε αφανισμό οι χριστιανοί. Σειρά θα έχει τώρα και η Ευρώπη.

 

Ευχαριστώ